Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

400 g
porsaanlihaa
2
isoa sipulia
2
valkosipulinkynttä
200 g
porkkanaa
1 rkl
öljyä tai pullomargariinia
175-200 g
mandariinia (tuore tai säilyke)
7 dl
vettä
1 rkl
sitruunan mehua
1 ½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
G Gluteeniton
M Maidoton
Helppo

Mandariinipossu

Raikas mandariini sopii hyvin possunlihan mausteeksi. Hauduta herkullinen pata liedellä tai uunissa.

Raikas mandariini sopii hyvin possunlihan mausteeksi. Hauduta herkullinen pata liedellä tai uunissa.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
porsaanlihaa
2
isoa sipulia
2
valkosipulinkynttä
200 g
porkkanaa
1 rkl
öljyä tai pullomargariinia
175-200 g
mandariinia (tuore tai säilyke)
7 dl
vettä
1 rkl
sitruunan mehua
1 ½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Suikaloi liha. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Ruskista lihapalat öljyssä paistinpannulla.
2.
Jos käytät tuoreita mandariineja, kuori hedelmät ja erottele viipaleet. Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja hauduta 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Vinkki

  • Jos olet kiireinen, hauduta kastike uunin sijaan kattilassa miedolla lämmöllä. Kypsymisaika on noin 20 minuuttia. Lisää mandariinilohkot vasta kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta ne pysyvät kokonaisena.
  • Tarjoa possupadan kanssa keitettyjä perunoita ja raikasta vihreää salaattia.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g