Ainekset
- Graavihauki
-
800 ghaukifileetä
-
1 ½ rklkarkeaa merisuolaa
-
1 tlsokeria
-
½ tlrouhittua valkopippuria
-
½ ruukkuatuoretta tilliä
- Liemi
-
1 ½ dlvettä
-
1 dletikkaa
-
1 dlsokeria
-
½ dlöljyä
-
2sipulia
-
2porkkanaa
-
½ ruukkutuoretta tilliä
-
2 tlrouhittua valkopippuria
-
1 rklkatajanmarjoja
Valmistusohje
1. Pakasta haukifileet reiluksi vuorokaudeksi, jotta mahdolliset loiset tuhoutuvat.
2. Ripottele fileille suola, sokeri ja pippuri sekä tilliä varsineen. Laita fileet vastakkain ja kääri tiiviiseen pakettiin leivinpaperin sisään. Laita paketti vuokaan ja anna maustua kylmässä yön yli (8-10 tuntia). Käännä pakettia välillä niin, että pohjalla oleva file tulee päälimmäiseksi.
3. Pyyhi ylimääräinen suola pois ja leikkaa kala mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, etikka ja sokeri. Jäähdytä liemi ja lisää öljy.
4. Viipaloi porkkanat ja sipulit renkaiksi. Laita kalapalat lasitölkkiin kerroksittain sipulin, porkkanan, pipuurirouheen ja katajanmarjojen kanssa. Älä tee liian tiivistä, jotta liemi pääsee maustamaan raaka-aineet. Kaada liemi tölkkiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
Vinkki
- Kalastajan katajanmarjahauki säilyy reilun viikon. Se maistuu erinomaiselta esimerkiksi mallasleivän kanssa.
- Säilykekalat ovat usein voimakassuolaisia. Itse tehden suolan määrää pystyy vähentämään melkoisesti.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
101 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
1.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Kalastajan katajanmarjahauki
Purkita haukea kesän tai joulunajan herkkupöytään. Katajanmarja antaa kalalle mukavan metsäistä makua.
Purkita haukea kesän tai joulunajan herkkupöytään. Katajanmarja antaa kalalle mukavan metsäistä makua.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Graavihauki
-
800 ghaukifileetä
-
1 ½ rklkarkeaa merisuolaa
-
1 tlsokeria
-
½ tlrouhittua valkopippuria
-
½ ruukkuatuoretta tilliä
- Liemi
-
1 ½ dlvettä
-
1 dletikkaa
-
1 dlsokeria
-
½ dlöljyä
-
2sipulia
-
2porkkanaa
-
½ ruukkutuoretta tilliä
-
2 tlrouhittua valkopippuria
-
1 rklkatajanmarjoja
Valmistusohje
1. Pakasta haukifileet reiluksi vuorokaudeksi, jotta mahdolliset loiset tuhoutuvat.
2. Ripottele fileille suola, sokeri ja pippuri sekä tilliä varsineen. Laita fileet vastakkain ja kääri tiiviiseen pakettiin leivinpaperin sisään. Laita paketti vuokaan ja anna maustua kylmässä yön yli (8-10 tuntia). Käännä pakettia välillä niin, että pohjalla oleva file tulee päälimmäiseksi.
3. Pyyhi ylimääräinen suola pois ja leikkaa kala mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, etikka ja sokeri. Jäähdytä liemi ja lisää öljy.
4. Viipaloi porkkanat ja sipulit renkaiksi. Laita kalapalat lasitölkkiin kerroksittain sipulin, porkkanan, pipuurirouheen ja katajanmarjojen kanssa. Älä tee liian tiivistä, jotta liemi pääsee maustamaan raaka-aineet. Kaada liemi tölkkiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
Vinkki
- Kalastajan katajanmarjahauki säilyy reilun viikon. Se maistuu erinomaiselta esimerkiksi mallasleivän kanssa.
- Säilykekalat ovat usein voimakassuolaisia. Itse tehden suolan määrää pystyy vähentämään melkoisesti.
Valmistusohje
1.
Pakasta haukifileet reiluksi vuorokaudeksi, jotta mahdolliset loiset tuhoutuvat.
2.
Ripottele fileille suola, sokeri ja pippuri sekä tilliä varsineen. Laita fileet vastakkain ja kääri tiiviiseen pakettiin leivinpaperin sisään. Laita paketti vuokaan ja anna maustua kylmässä yön yli (8-10 tuntia). Käännä pakettia välillä niin, että pohjalla oleva file tulee päälimmäiseksi.
3.
Pyyhi ylimääräinen suola pois ja leikkaa kala mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, etikka ja sokeri. Jäähdytä liemi ja lisää öljy.
4.
Viipaloi porkkanat ja sipulit renkaiksi. Laita kalapalat lasitölkkiin kerroksittain sipulin, porkkanan, pipuurirouheen ja katajanmarjojen kanssa. Älä tee liian tiivistä, jotta liemi pääsee maustamaan raaka-aineet. Kaada liemi tölkkiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
Vinkki
- Kalastajan katajanmarjahauki säilyy reilun viikon. Se maistuu erinomaiselta esimerkiksi mallasleivän kanssa.
- Säilykekalat ovat usein voimakassuolaisia. Itse tehden suolan määrää pystyy vähentämään melkoisesti.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
101 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
1.5 g