Ainekset
- Pohja
-
2 dlvettä
-
15 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
2 dlspelttijauhoja
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 rklöljyä
- Päälle
-
300 gperunaa
-
1sipuli
-
2 rklöljyä
-
3oksaa tuoretta timjamia tai rosmariinia
-
½ tlsuolaa
-
1valkosipulin kynsi
-
100 gkaurafraichea
- Rucolatahna
-
½ ruukku (tai 50g)rucolaa
-
1 dlöljyä
-
½ tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Tee hiivataikina lämmittämällä neste kädenlämpöiseksi ja lisäämällä siihen hiiva, suola jauhot ja öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin puolisen tuntia. Halutessa voit tehdä taikinan edellisenä päivänä ja kohottaa peitettynä jääkaapissa.
2. Pese perunat hyvin, niitä ei ole pakko kuoria. Viipaloi perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Painele viipaleita kevyesti keittiöpyyhkeillä, jotta ylimääräinen kosteus kuivuu. Sekoita kasvikset, öljy, hienonnettu yrtti ja suola. Hienonna valkosipulin kynsi ja sekoita kaurafraichen joukkoon.
3. Kauli kohonneetsa pohjataikinasta uunipellin kokoinen levy. Levitä pohjalle fraiche ja päälle perunaviipaleet ohueksi kerrokseksi. Valuta päälle myös kulhoon mahdollisesti jääneet öljytipat ja mausteet. Anna perunapitsan kohota noin 10 minuuuttia.
4. Tee kohotusaikana rucolatahna: laita kaikki ainekset korkeareunaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Laita maustumaan jääkaappiin.
5. Paista perunapitsaa 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes peruna on kypsää ja pohja on saanut kauniin värin. Paloittele kypsä perunapitsa ja lusikoi paloille rucolatahnaa.
Vinkki
- Spelttijauhoilla saat pohjaan lisää kuitua ja ennen kaikkea makua. Voit tehdä pohjan myös pelkistä vehnäjauhoista (4-5 dl).
- Oletko kokeillut muita herkullisia leivonnaisia: pikkupitsoja, kinkkupiirakkaa tai gluteenitonta kylmäsavulohipiirasta?
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Perunapizza rucolatahnalla
Ohueksi höylätyt perunaviipaleet päällystävät pitsan edullisesti, herkullisesti ja vielä terveellisestikin. Fraiche yhdessä muiden täytteiden kanssa tuo perunapitsaan mehevyyttä, ilman juustoa. Jos haluat hifistellä, tee kirpakka rucolatahna mausteeksi – hyvää se on ilmankin.
Ohueksi höylätyt perunaviipaleet päällystävät pitsan edullisesti, herkullisesti ja vielä terveellisestikin. Fraiche yhdessä muiden täytteiden kanssa tuo perunapitsaan mehevyyttä, ilman juustoa. Jos haluat hifistellä, tee kirpakka rucolatahna mausteeksi – hyvää se on ilmankin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
2 dlvettä
-
15 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
2 dlspelttijauhoja
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 rklöljyä
- Päälle
-
300 gperunaa
-
1sipuli
-
2 rklöljyä
-
3oksaa tuoretta timjamia tai rosmariinia
-
½ tlsuolaa
-
1valkosipulin kynsi
-
100 gkaurafraichea
- Rucolatahna
-
½ ruukku (tai 50g)rucolaa
-
1 dlöljyä
-
½ tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Tee hiivataikina lämmittämällä neste kädenlämpöiseksi ja lisäämällä siihen hiiva, suola jauhot ja öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin puolisen tuntia. Halutessa voit tehdä taikinan edellisenä päivänä ja kohottaa peitettynä jääkaapissa.
2. Pese perunat hyvin, niitä ei ole pakko kuoria. Viipaloi perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Painele viipaleita kevyesti keittiöpyyhkeillä, jotta ylimääräinen kosteus kuivuu. Sekoita kasvikset, öljy, hienonnettu yrtti ja suola. Hienonna valkosipulin kynsi ja sekoita kaurafraichen joukkoon.
3. Kauli kohonneetsa pohjataikinasta uunipellin kokoinen levy. Levitä pohjalle fraiche ja päälle perunaviipaleet ohueksi kerrokseksi. Valuta päälle myös kulhoon mahdollisesti jääneet öljytipat ja mausteet. Anna perunapitsan kohota noin 10 minuuuttia.
4. Tee kohotusaikana rucolatahna: laita kaikki ainekset korkeareunaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Laita maustumaan jääkaappiin.
5. Paista perunapitsaa 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes peruna on kypsää ja pohja on saanut kauniin värin. Paloittele kypsä perunapitsa ja lusikoi paloille rucolatahnaa.
Vinkki
- Spelttijauhoilla saat pohjaan lisää kuitua ja ennen kaikkea makua. Voit tehdä pohjan myös pelkistä vehnäjauhoista (4-5 dl).
- Oletko kokeillut muita herkullisia leivonnaisia: pikkupitsoja, kinkkupiirakkaa tai gluteenitonta kylmäsavulohipiirasta?
Valmistusohje
1.
Tee hiivataikina lämmittämällä neste kädenlämpöiseksi ja lisäämällä siihen hiiva, suola jauhot ja öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin puolisen tuntia. Halutessa voit tehdä taikinan edellisenä päivänä ja kohottaa peitettynä jääkaapissa.
2.
Pese perunat hyvin, niitä ei ole pakko kuoria. Viipaloi perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Painele viipaleita kevyesti keittiöpyyhkeillä, jotta ylimääräinen kosteus kuivuu. Sekoita kasvikset, öljy, hienonnettu yrtti ja suola. Hienonna valkosipulin kynsi ja sekoita kaurafraichen joukkoon.
3.
Kauli kohonneetsa pohjataikinasta uunipellin kokoinen levy. Levitä pohjalle fraiche ja päälle perunaviipaleet ohueksi kerrokseksi. Valuta päälle myös kulhoon mahdollisesti jääneet öljytipat ja mausteet. Anna perunapitsan kohota noin 10 minuuuttia.
4.
Tee kohotusaikana rucolatahna: laita kaikki ainekset korkeareunaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Laita maustumaan jääkaappiin.
5.
Paista perunapitsaa 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes peruna on kypsää ja pohja on saanut kauniin värin. Paloittele kypsä perunapitsa ja lusikoi paloille rucolatahnaa.
Vinkki
- Spelttijauhoilla saat pohjaan lisää kuitua ja ennen kaikkea makua. Voit tehdä pohjan myös pelkistä vehnäjauhoista (4-5 dl).
- Oletko kokeillut muita herkullisia leivonnaisia: pikkupitsoja, kinkkupiirakkaa tai gluteenitonta kylmäsavulohipiirasta?
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
14 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g