Ainekset
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
½ tlchilihiutaleita
-
2 rklöljyä
-
1 tlk (400g)kirsikkatomaatteja
-
2 tlk (á 230g)kikherneitä
-
1 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
1 tlbasilikaa tai oreganoa
-
(½- 1 tlsokeria)
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua ja chiliä öljyssä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit liemineen, valutetut kikherneet ja vesi.
2. Keitä 10-15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja yrtillä sekä halutessasi sokeriripauksella.
Vinkki
- Lisää halutessasi keiton silmäksi lusikallinen (kaura)fraichea makua pyöristämään.
- Kirsikkatomaatit antavat kikhernekeittoon mukavan happaman maun ja punertavan sävyn. Jos haluat mausta pehmeämmän, käytä tomaattien sijaan runsaammin kikherneitä tai miedon makuisia kasviksia, kuten myskikurpitsaa tai perunaa.
- Oletko maistanut jo tuorehernekeittoa tai linssikeittoa?
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Kikhernekeitto
Kun etsit helppoa ja nopeaa, itsetehtyä hernekeitto-ohjetta, tässä sinulle sellainen. Ei herneiden liottamista tai tuntien keittämistä, kypsillä tölkki-kikherneillä soppa valmistuu sukkelasti. Aateloi lempeän makuinen kikhernekeitto lopuksi fraichesilmällä.
Kun etsit helppoa ja nopeaa, itsetehtyä hernekeitto-ohjetta, tässä sinulle sellainen. Ei herneiden liottamista tai tuntien keittämistä, kypsillä tölkki-kikherneillä soppa valmistuu sukkelasti. Aateloi lempeän makuinen kikhernekeitto lopuksi fraichesilmällä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
½ tlchilihiutaleita
-
2 rklöljyä
-
1 tlk (400g)kirsikkatomaatteja
-
2 tlk (á 230g)kikherneitä
-
1 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
1 tlbasilikaa tai oreganoa
-
(½- 1 tlsokeria)
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua ja chiliä öljyssä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit liemineen, valutetut kikherneet ja vesi.
2. Keitä 10-15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja yrtillä sekä halutessasi sokeriripauksella.
Vinkki
- Lisää halutessasi keiton silmäksi lusikallinen (kaura)fraichea makua pyöristämään.
- Kirsikkatomaatit antavat kikhernekeittoon mukavan happaman maun ja punertavan sävyn. Jos haluat mausta pehmeämmän, käytä tomaattien sijaan runsaammin kikherneitä tai miedon makuisia kasviksia, kuten myskikurpitsaa tai perunaa.
- Oletko maistanut jo tuorehernekeittoa tai linssikeittoa?
Valmistusohje
1.
Hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua ja chiliä öljyssä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit liemineen, valutetut kikherneet ja vesi.
2.
Keitä 10-15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja yrtillä sekä halutessasi sokeriripauksella.
Vinkki
- Lisää halutessasi keiton silmäksi lusikallinen (kaura)fraichea makua pyöristämään.
- Kirsikkatomaatit antavat kikhernekeittoon mukavan happaman maun ja punertavan sävyn. Jos haluat mausta pehmeämmän, käytä tomaattien sijaan runsaammin kikherneitä tai miedon makuisia kasviksia, kuten myskikurpitsaa tai perunaa.
- Oletko maistanut jo tuorehernekeittoa tai linssikeittoa?
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g