Ainekset
-
2(puna)sipulia
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklöljyä
-
3porkkanaa
-
3lehtisellerin vartta
-
100 g(kirsikka)tomaatteja
-
3 dlpunaisia tai vihreitä linssejä
-
1 lvettä
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dltuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Pilko kasvikset. Kuullota sipulit kattilassa. Lisää porkkana- ja sellerinpalat, huuhdellut linssit sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Anna kypsyä pari minuuttia.
2. Lisää vesi ja keitä linssikeittoa noin puoli tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Jos haluat sileän keiton, soseuta sauvasekoittimella. Mausta ja lisää lopuksi hienonnettu persilja.
Vinkki
- Voit käyttää (puna)sipulin sijaan myös lempeänmakuista purjoa.
- Kirsikkatomaatin ohella linssikeittoon sopii myös tavallinen tomaatti, esimerkiksi ylikypsät tomaatit uppoavat linssisoppaan erinomaisesti! Jos tomaattia ei kaapista löydy, pari turausta tomaattipyreetä sopii keittoon yhtä lailla.
- Löydät kaikki Sydänmerkin eri linssikeitto-reseptit täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Linssikeitto
Tästä linssikeitosta ovat innostuneet hekin, joiden lempikasviksiin selleri ei kuulu. Tarjoa maukasta soppaa vaikkapa tuoreen leivän kera.
Tästä linssikeitosta ovat innostuneet hekin, joiden lempikasviksiin selleri ei kuulu. Tarjoa maukasta soppaa vaikkapa tuoreen leivän kera.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2(puna)sipulia
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklöljyä
-
3porkkanaa
-
3lehtisellerin vartta
-
100 g(kirsikka)tomaatteja
-
3 dlpunaisia tai vihreitä linssejä
-
1 lvettä
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dltuoretta persiljaa
Valmistusohje
1. Pilko kasvikset. Kuullota sipulit kattilassa. Lisää porkkana- ja sellerinpalat, huuhdellut linssit sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Anna kypsyä pari minuuttia.
2. Lisää vesi ja keitä linssikeittoa noin puoli tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Jos haluat sileän keiton, soseuta sauvasekoittimella. Mausta ja lisää lopuksi hienonnettu persilja.
Vinkki
- Voit käyttää (puna)sipulin sijaan myös lempeänmakuista purjoa.
- Kirsikkatomaatin ohella linssikeittoon sopii myös tavallinen tomaatti, esimerkiksi ylikypsät tomaatit uppoavat linssisoppaan erinomaisesti! Jos tomaattia ei kaapista löydy, pari turausta tomaattipyreetä sopii keittoon yhtä lailla.
- Löydät kaikki Sydänmerkin eri linssikeitto-reseptit täältä.
Valmistusohje
1.
Pilko kasvikset. Kuullota sipulit kattilassa. Lisää porkkana- ja sellerinpalat, huuhdellut linssit sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Anna kypsyä pari minuuttia.
2.
Lisää vesi ja keitä linssikeittoa noin puoli tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Jos haluat sileän keiton, soseuta sauvasekoittimella. Mausta ja lisää lopuksi hienonnettu persilja.
Vinkki
- Voit käyttää (puna)sipulin sijaan myös lempeänmakuista purjoa.
- Kirsikkatomaatin ohella linssikeittoon sopii myös tavallinen tomaatti, esimerkiksi ylikypsät tomaatit uppoavat linssisoppaan erinomaisesti! Jos tomaattia ei kaapista löydy, pari turausta tomaattipyreetä sopii keittoon yhtä lailla.
- Löydät kaikki Sydänmerkin eri linssikeitto-reseptit täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.5 g