Ainekset
-
2 dlsuurimoita tai rouheita (esim. ohra tai kaura)
-
1 kgvalkokaalia
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
400 gbroilerin jauhelihaa
-
1 ½ tlmeiramia
-
1 tlsuolaa
-
½ tljauhettua muskottia
-
½ tlrouhittua pippurisekoitusta
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
1 dlkevytmaitoa
-
2 rklsiirappia
-
1 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Silppua kaali ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja jauheliha öljyssä.
3. Hauduta kaalisilppu kattilassa vesitilkassa tai pannulla muutamassa erässä pehmeäksi. Kaali pehmenee noin 10 minuutissa.
4. Sekoita jauhelihaan ohra, kaalisilppu, mausteet, kasvirasvasekoite, maito ja 1 rkl siirappia.
5. Voitele vuoka (noin 1,5 l) ja kaada seos vuokaan. Tiputtele päälle siirappia ja pullomargariinia.
6. Paista kaalilaatikkoa 180 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Lempeästi makean kaalilaatikon kruunaa kirpsakka puolukkasurvos.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g
Munaton
Munaton
Kaalilaatikko
Ravistele perinteitä ja valmista herkullinen kaalilaatikko tällä kertaa broilerin jauhelihasta.
Ravistele perinteitä ja valmista herkullinen kaalilaatikko tällä kertaa broilerin jauhelihasta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 dlsuurimoita tai rouheita (esim. ohra tai kaura)
-
1 kgvalkokaalia
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
400 gbroilerin jauhelihaa
-
1 ½ tlmeiramia
-
1 tlsuolaa
-
½ tljauhettua muskottia
-
½ tlrouhittua pippurisekoitusta
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
1 dlkevytmaitoa
-
2 rklsiirappia
-
1 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Silppua kaali ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja jauheliha öljyssä.
3. Hauduta kaalisilppu kattilassa vesitilkassa tai pannulla muutamassa erässä pehmeäksi. Kaali pehmenee noin 10 minuutissa.
4. Sekoita jauhelihaan ohra, kaalisilppu, mausteet, kasvirasvasekoite, maito ja 1 rkl siirappia.
5. Voitele vuoka (noin 1,5 l) ja kaada seos vuokaan. Tiputtele päälle siirappia ja pullomargariinia.
6. Paista kaalilaatikkoa 180 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Lempeästi makean kaalilaatikon kruunaa kirpsakka puolukkasurvos.
Valmistusohje
1.
Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2.
Silppua kaali ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja jauheliha öljyssä.
3.
Hauduta kaalisilppu kattilassa vesitilkassa tai pannulla muutamassa erässä pehmeäksi. Kaali pehmenee noin 10 minuutissa.
4.
Sekoita jauhelihaan ohra, kaalisilppu, mausteet, kasvirasvasekoite, maito ja 1 rkl siirappia.
5.
Voitele vuoka (noin 1,5 l) ja kaada seos vuokaan. Tiputtele päälle siirappia ja pullomargariinia.
6.
Paista kaalilaatikkoa 180 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Vinkki
- Lempeästi makean kaalilaatikon kruunaa kirpsakka puolukkasurvos.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.4 g