Ainekset
-
1,2 kgkesäkurpitsaa
-
1sipuli
-
300 gpalsternakkaa
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
2 rklöljyä
-
1 dltomaattipyreetä
-
2 dlvettä
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlyrttisekoitusta
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus
-
100 graastettua juustoa (rasvaa max. 17%)
-
200 gkevyttä kermaviiliä (rasvaa max. 6%)
-
2kananmunaa
-
1 tlperunajauhoja tai maissitärkkelystä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlyrttisekoitusta
Valmistusohje
1. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat kiekoiksi.
2. Hienonna sipuli ja kuutioi palsternakka pieniksi kuutioiksi.
3. Kuullota jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää palsternakkakuutiot, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
4. Öljyä laakeahko vuoka ja lado pohjalle kesäkurpitsaviipaleita, lisää jauhelihaseosta ja kesäkurpitsaviipaleita vuorotellen, päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.
5. Raasta juusto ja sekoita kaikki kuorrutuksen aineet. Kaada seos vuoan pinnalle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja pinta on kauniin ruskea.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
82 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton
Gluteeniton
Kesäkurpitsapaistos
Kun kesäkurpitsaa on kasvimaa pullollaan, upota siitä osa herkulliseen paistokseen. Isosta vuoasta riittää syötävää.
Kun kesäkurpitsaa on kasvimaa pullollaan, upota siitä osa herkulliseen paistokseen. Isosta vuoasta riittää syötävää.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1,2 kgkesäkurpitsaa
-
1sipuli
-
300 gpalsternakkaa
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
2 rklöljyä
-
1 dltomaattipyreetä
-
2 dlvettä
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlyrttisekoitusta
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus
-
100 graastettua juustoa (rasvaa max. 17%)
-
200 gkevyttä kermaviiliä (rasvaa max. 6%)
-
2kananmunaa
-
1 tlperunajauhoja tai maissitärkkelystä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlyrttisekoitusta
Valmistusohje
1. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat kiekoiksi.
2. Hienonna sipuli ja kuutioi palsternakka pieniksi kuutioiksi.
3. Kuullota jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää palsternakkakuutiot, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
4. Öljyä laakeahko vuoka ja lado pohjalle kesäkurpitsaviipaleita, lisää jauhelihaseosta ja kesäkurpitsaviipaleita vuorotellen, päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.
5. Raasta juusto ja sekoita kaikki kuorrutuksen aineet. Kaada seos vuoan pinnalle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja pinta on kauniin ruskea.
Valmistusohje
1.
Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat kiekoiksi.
2.
Hienonna sipuli ja kuutioi palsternakka pieniksi kuutioiksi.
3.
Kuullota jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää palsternakkakuutiot, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
4.
Öljyä laakeahko vuoka ja lado pohjalle kesäkurpitsaviipaleita, lisää jauhelihaseosta ja kesäkurpitsaviipaleita vuorotellen, päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.
5.
Raasta juusto ja sekoita kaikki kuorrutuksen aineet. Kaada seos vuoan pinnalle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja pinta on kauniin ruskea.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
82 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g