Ainekset
-
3 dlrikottuja ohrasuurimoita
-
1 lvettä
-
½ tlsuolaa
-
200 glehtikaalia
-
2 rklöljyä
-
2persimonia
-
½granaattiomena
-
1 pkt (250 g)kotijuustoa
- Kastike
-
3 rklöljyä
-
1 rkl(kokojyvä)sinappia
-
1 tlhunajaa
-
1 tletikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa (½ tl) vedessä, noin 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä.
2. Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti ja revi lehdet. Levitä lehtipalat leivinpaperin päälle uunipellille, valuta päälle öljy ja pöyhi käsin, kunnes kaikki lehdet ovat öljyn peitossa. Paista 175-asteisessa uunissa 10 – 14 minuuttia.
3. Huuhdo persimonit. Poista kanta ja kuutioi hedelmäliha. Irrota granaattiomenasta siemenet. Kuutioi kotijuusto. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
4. Sekoita kulhossa ohran joukkoon puolet kastikkeesta, lisää kaalit ja persimonit. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet ja juusto. Valuta päälle loput kastikkeesta. Tarjoa heti.
Vinkki
- Hyödynnä pakastettuja granaattiomenan siemeniä, jos valmistat salaattia hedelmän parhaan kasvukauden (n. marras-tammikuu) ulkopuolella. Sopiva määrä salaattiin on n. 70 g siemeniä.
- Kuinka poistaa granaattiomenan siemenet helposti? Katso vinkit videolta
- kokeile myös muita ruokaisia salaatteja: broileri-pastasalaattia, couscoussalaattia ja savukalasalaattia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
5 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Persimon-ohrasalaatti
Täysjyvää ohran muodossa, proteiinia juustosta, raikasta hedelmäisyyttä persimonista ja granaattiomenasta - tässä sinulle täydellinen salaatti lounaalle tai iltaruuaksi.
Täysjyvää ohran muodossa, proteiinia juustosta, raikasta hedelmäisyyttä persimonista ja granaattiomenasta - tässä sinulle täydellinen salaatti lounaalle tai iltaruuaksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
3 dlrikottuja ohrasuurimoita
-
1 lvettä
-
½ tlsuolaa
-
200 glehtikaalia
-
2 rklöljyä
-
2persimonia
-
½granaattiomena
-
1 pkt (250 g)kotijuustoa
- Kastike
-
3 rklöljyä
-
1 rkl(kokojyvä)sinappia
-
1 tlhunajaa
-
1 tletikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa (½ tl) vedessä, noin 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä.
2. Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti ja revi lehdet. Levitä lehtipalat leivinpaperin päälle uunipellille, valuta päälle öljy ja pöyhi käsin, kunnes kaikki lehdet ovat öljyn peitossa. Paista 175-asteisessa uunissa 10 – 14 minuuttia.
3. Huuhdo persimonit. Poista kanta ja kuutioi hedelmäliha. Irrota granaattiomenasta siemenet. Kuutioi kotijuusto. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
4. Sekoita kulhossa ohran joukkoon puolet kastikkeesta, lisää kaalit ja persimonit. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet ja juusto. Valuta päälle loput kastikkeesta. Tarjoa heti.
Vinkki
- Hyödynnä pakastettuja granaattiomenan siemeniä, jos valmistat salaattia hedelmän parhaan kasvukauden (n. marras-tammikuu) ulkopuolella. Sopiva määrä salaattiin on n. 70 g siemeniä.
- Kuinka poistaa granaattiomenan siemenet helposti? Katso vinkit videolta
- kokeile myös muita ruokaisia salaatteja: broileri-pastasalaattia, couscoussalaattia ja savukalasalaattia
Valmistusohje
1.
Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa (½ tl) vedessä, noin 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä.
2.
Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti ja revi lehdet. Levitä lehtipalat leivinpaperin päälle uunipellille, valuta päälle öljy ja pöyhi käsin, kunnes kaikki lehdet ovat öljyn peitossa. Paista 175-asteisessa uunissa 10 – 14 minuuttia.
3.
Huuhdo persimonit. Poista kanta ja kuutioi hedelmäliha. Irrota granaattiomenasta siemenet. Kuutioi kotijuusto. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
4.
Sekoita kulhossa ohran joukkoon puolet kastikkeesta, lisää kaalit ja persimonit. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet ja juusto. Valuta päälle loput kastikkeesta. Tarjoa heti.
Vinkki
- Hyödynnä pakastettuja granaattiomenan siemeniä, jos valmistat salaattia hedelmän parhaan kasvukauden (n. marras-tammikuu) ulkopuolella. Sopiva määrä salaattiin on n. 70 g siemeniä.
- Kuinka poistaa granaattiomenan siemenet helposti? Katso vinkit videolta
- kokeile myös muita ruokaisia salaatteja: broileri-pastasalaattia, couscoussalaattia ja savukalasalaattia
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
5 g