Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

300 g
nakkeja (rasvaa max. 10%)
1
sipuli
300 g
bataattia tai perunoita
2
valkosipulin kynttä
600 g
keittojuureksia (pakaste)
200 g
maissia (pakaste)
1 rkl
öljyä
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 prk (400g)
(yrttimaustettua) tomaattimurskaa
1 l
vettä
1
liemikuutio
1 tl
chilitahnaa
ripaus
sokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Helppo

Punainen nakkikeitto

Tämä nakkikeitto on loistava arkiruoka mausteisen ruuan ystävälle! Maissi ja bataatti tuovat soppaan erityisen tuulahduksen.

Tämä nakkikeitto on loistava arkiruoka mausteisen ruuan ystävälle! Maissi ja bataatti tuovat soppaan erityisen tuulahduksen.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
300 g
nakkeja (rasvaa max. 10%)
1
sipuli
300 g
bataattia tai perunoita
2
valkosipulin kynttä
600 g
keittojuureksia (pakaste)
200 g
maissia (pakaste)
1 rkl
öljyä
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 prk (400g)
(yrttimaustettua) tomaattimurskaa
1 l
vettä
1
liemikuutio
1 tl
chilitahnaa
ripaus
sokeria

Valmistusohje

1.
Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja perunat tai bataatti. Hienonna valkosipulinkynnet.
2.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia, nakkeja ja jeeraa muutama minuutti välillä sekoittaen.
3.
Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Lisää myös chilitahna ja sokeri. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Vinkki

  • Lisää potkua antavaa chilitahnaa keittoon oman maun mukaan.
  • Katso lisää keittoreseptejä täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g