 
                  Ainekset
- 
                    2viipaletta paahtoleipää
- 
                    1kananmuna
- 
                    ½punainen chili
- 
                    2 rklpersiljaa
- 
                    1 rkltuoretta minttua
- 
                    2valkosipulin kynttä
- 
                    1 rklauringonkukan- tai pinjansiemeniä
- 
                    ½sitruunan kuori
- 
                    400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
- 
                    ½ tlsuolaa
Valmistusohje
                    1. Leikkaa paahtoleipäviipaleiden kuoret ohuelti pois. Murenna leipäpalat kulhoon. Riko muna leipämurujen päälle ja sekoita.
                  
                                                                                  
                    2. Hienonna chili, persilja, minttu ja valkosipulin kynnet sekä rouhi siemenet. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Lisää ainekset leipämurusten päälle.
                  
                                                                                  
                    3. Lisää lopuksi jauheliha ja suola ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.
                  
                                                            Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                170 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                8 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                3 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                5 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                0 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                18 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.7 g
              
            
                                                                  Maidoton
                                                            
                          
          
                                                                  Maidoton
                                                            
                          
          Mausteiset lihapullat
Minttu, chili, sitruunankuori ja siemenet tuovat lihapulliin makuja Lähi-idästä.
Minttu, chili, sitruunankuori ja siemenet tuovat lihapulliin makuja Lähi-idästä.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    2viipaletta paahtoleipää
- 
                    1kananmuna
- 
                    ½punainen chili
- 
                    2 rklpersiljaa
- 
                    1 rkltuoretta minttua
- 
                    2valkosipulin kynttä
- 
                    1 rklauringonkukan- tai pinjansiemeniä
- 
                    ½sitruunan kuori
- 
                    400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
- 
                    ½ tlsuolaa
Valmistusohje
                    1. Leikkaa paahtoleipäviipaleiden kuoret ohuelti pois. Murenna leipäpalat kulhoon. Riko muna leipämurujen päälle ja sekoita.
                  
                                                                                  
                    2. Hienonna chili, persilja, minttu ja valkosipulin kynnet sekä rouhi siemenet. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Lisää ainekset leipämurusten päälle.
                  
                                                                                  
                    3. Lisää lopuksi jauheliha ja suola ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.
                  
                                                            Valmistusohje
                1. 
                                                              Leikkaa paahtoleipäviipaleiden kuoret ohuelti pois. Murenna leipäpalat kulhoon. Riko muna leipämurujen päälle ja sekoita.
              
                2. 
                                                              Hienonna chili, persilja, minttu ja valkosipulin kynnet sekä rouhi siemenet. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Lisää ainekset leipämurusten päälle.
              
                3. 
                                                          
                                
        Lisää lopuksi jauheliha ja suola ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.
              Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                170 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                8 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                3 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                5 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                0 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                18 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.7 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  