Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Liemi
1 ½ l
vettä
1
kanaliemikuutio
2
sipulia
5
valkosipulin kynttä
2 cm pala
inkivääriä
4
kokonaista neilikkaa
5
tähtianista
2
kanelitankoa
Mausteeksi valmiiseen liemeen
1 rkl
kalakastiketta
1
limetin kuori ja mehu
1 rkl
sokeria
Lisäksi
400 g
maustamatomia broilerin filesuikaleita
1 rkl
öljyä
2
punaista chiliä
1 ruukku
tuoretta korianteria
1 ruukku
voimakasta minttua
100 g
riisinuudeleita
50 g
ituja
3
munaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
M Maidoton

Kanaramen

Testaa tätä nuudeleista, inkivääristä, chilistä ja korianterista tehtyä keittoa - maukasta kanaramenia.

Testaa tätä nuudeleista, inkivääristä, chilistä ja korianterista tehtyä keittoa - maukasta kanaramenia.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Liemi
1 ½ l
vettä
1
kanaliemikuutio
2
sipulia
5
valkosipulin kynttä
2 cm pala
inkivääriä
4
kokonaista neilikkaa
5
tähtianista
2
kanelitankoa
Mausteeksi valmiiseen liemeen
1 rkl
kalakastiketta
1
limetin kuori ja mehu
1 rkl
sokeria
Lisäksi
400 g
maustamatomia broilerin filesuikaleita
1 rkl
öljyä
2
punaista chiliä
1 ruukku
tuoretta korianteria
1 ruukku
voimakasta minttua
100 g
riisinuudeleita
50 g
ituja
3
munaa

Valmistusohje

1.
Laita vesi, liemikuutio, hienonnetut sipulit ja inkivääri sekä mausteet kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Keitä toisessa kattilassa lisäkkeeksi tulevat kananmunat kypsiksi (8 min).
2.
Ruskista sillä aikaa broilerisuikaleet öljyssä. Hienonna chilit, korianteri ja minttu.
3.
Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja lisää liemeen kalakastike, limetin kuori ja puristettu mehu sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kattilaan paistettu broileri, hienonnettu chili sekä riisinuudelit. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lisää lopuksi yrtit
4.
Annostele keitto lautaselle ja nosta annosten päälle ituja sekä keitetty kananmunan puolikas.

Vinkki

Liemen keitetyt kasvikset (sipulit, inkivääri) kannattaa annostella lautasille ylimääräisiksi makupaloiksi.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g