Ainekset
- Kasvissose
-
700 gjauhoista perunaa
-
500 gjuureksia (esim. juuriselleriä, porkkanaa ja palsternakkaa)
-
(vettä keittämiseen)
-
3 dlrasvatonta maitoa tai vähärasvaista kasvijuomaa
-
2 tlmargariinia
-
½ tlsuolaa
- Jauhelihaseos
-
1sipuli
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklöljyä
-
2lehtisellerin vartta
-
1 tlk (230 g)kypsiä kidneypapuja
-
500 gtomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
-
70 gtomaattipyreetä
-
1 tltimjamia
-
1 tljauhettua maustepippuria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko peruna ja juurekset. Keitä kasvikset kypsäksi vedessä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä pannulla.
3. Lisää pilkottu selleri, huuhdotut pavut, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia.
4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja soseuta kypsät kasvikset. Lisää maitoa, jotta saat pehmeän soseen. Mausta sose rasvalla ja suolalla.
5. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja levitä pinnalle peruna-juuressose.
6. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Vinkki
- Tutustu myös muihin Sydänmerkin uuniruoka-resepteihin.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Jauheliha-kasvissosevuoka
Klassinen liha-perunasoselaatikko saa tässä reseptissä lisämakua tomaatista, kidneypavuista sekä juureksista.
Klassinen liha-perunasoselaatikko saa tässä reseptissä lisämakua tomaatista, kidneypavuista sekä juureksista.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Kasvissose
-
700 gjauhoista perunaa
-
500 gjuureksia (esim. juuriselleriä, porkkanaa ja palsternakkaa)
-
(vettä keittämiseen)
-
3 dlrasvatonta maitoa tai vähärasvaista kasvijuomaa
-
2 tlmargariinia
-
½ tlsuolaa
- Jauhelihaseos
-
1sipuli
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklöljyä
-
2lehtisellerin vartta
-
1 tlk (230 g)kypsiä kidneypapuja
-
500 gtomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
-
70 gtomaattipyreetä
-
1 tltimjamia
-
1 tljauhettua maustepippuria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko peruna ja juurekset. Keitä kasvikset kypsäksi vedessä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä pannulla.
3. Lisää pilkottu selleri, huuhdotut pavut, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia.
4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja soseuta kypsät kasvikset. Lisää maitoa, jotta saat pehmeän soseen. Mausta sose rasvalla ja suolalla.
5. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja levitä pinnalle peruna-juuressose.
6. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Vinkki
- Tutustu myös muihin Sydänmerkin uuniruoka-resepteihin.
Valmistusohje
1.
Kuori ja pilko peruna ja juurekset. Keitä kasvikset kypsäksi vedessä.
2.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä pannulla.
3.
Lisää pilkottu selleri, huuhdotut pavut, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia.
4.
Kaada kasvisten keitinvesi pois ja soseuta kypsät kasvikset. Lisää maitoa, jotta saat pehmeän soseen. Mausta sose rasvalla ja suolalla.
5.
Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja levitä pinnalle peruna-juuressose.
6.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Vinkki
- Tutustu myös muihin Sydänmerkin uuniruoka-resepteihin.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g