Ainekset
-
2 dlvettä
-
1 dlkorppujauhoja
-
1sipuli
-
400 g10 % jauhelihaa
-
1kananmuna
-
1 tlsuolaa
-
½ tlpaprikajauhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
8varrastikkua
Valmistusohje
1. Sekoita vesi ja korppujauhot. Anna turvota viitisen minuuttia. Hienonna tai raasta sillä aikaa sipuli ja pehmennä silppua mikrossa pari minuuttia. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita kaikki ainekset ja tee taikinasta pötkö. Jaa 16 osaan ja pyörittele palat kostutetuin käsin paksuiksi tangoiksi.
3. Paista kepakoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Katkaise varrastikut saksilla. Pujota tikut kypsiin kepakoihin.
Vinkki
- Lisää halutessasi taikinaan raastettua kesäkurpitsaa tai juureksia
- Garam masala, chili, valkosipuli tai raastettu inkivääri tuovat potkua vahvojen makujen ystäville.
- Tarjoa kepakoiden kanssa veneperunoita ja itse tehtyä ketsuppia!
- Kepakot voi valmistaa myös ilman varrastikkuja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.9 g
Maidoton
Maidoton
Kepakot
Lihapullamaiset kepakot ovat etenkin pikkuväen mieleen.
Lihapullamaiset kepakot ovat etenkin pikkuväen mieleen.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 dlvettä
-
1 dlkorppujauhoja
-
1sipuli
-
400 g10 % jauhelihaa
-
1kananmuna
-
1 tlsuolaa
-
½ tlpaprikajauhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
8varrastikkua
Valmistusohje
1. Sekoita vesi ja korppujauhot. Anna turvota viitisen minuuttia. Hienonna tai raasta sillä aikaa sipuli ja pehmennä silppua mikrossa pari minuuttia. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita kaikki ainekset ja tee taikinasta pötkö. Jaa 16 osaan ja pyörittele palat kostutetuin käsin paksuiksi tangoiksi.
3. Paista kepakoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Katkaise varrastikut saksilla. Pujota tikut kypsiin kepakoihin.
Vinkki
- Lisää halutessasi taikinaan raastettua kesäkurpitsaa tai juureksia
- Garam masala, chili, valkosipuli tai raastettu inkivääri tuovat potkua vahvojen makujen ystäville.
- Tarjoa kepakoiden kanssa veneperunoita ja itse tehtyä ketsuppia!
- Kepakot voi valmistaa myös ilman varrastikkuja
Valmistusohje
1.
Sekoita vesi ja korppujauhot. Anna turvota viitisen minuuttia. Hienonna tai raasta sillä aikaa sipuli ja pehmennä silppua mikrossa pari minuuttia. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2.
Sekoita kaikki ainekset ja tee taikinasta pötkö. Jaa 16 osaan ja pyörittele palat kostutetuin käsin paksuiksi tangoiksi.
3.
Paista kepakoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Katkaise varrastikut saksilla. Pujota tikut kypsiin kepakoihin.
Vinkki
- Lisää halutessasi taikinaan raastettua kesäkurpitsaa tai juureksia
- Garam masala, chili, valkosipuli tai raastettu inkivääri tuovat potkua vahvojen makujen ystäville.
- Tarjoa kepakoiden kanssa veneperunoita ja itse tehtyä ketsuppia!
- Kepakot voi valmistaa myös ilman varrastikkuja
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.9 g