![Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen](https://sydanmerkki-servd.transforms.svdcdn.com/production/recipes/chimichurriElinaHimanen.jpg?w=1200&h=1200&q=65&auto=format&fit=crop&dm=1717150536&s=8c68f3def472f31b8b61020cba35954f)
Ainekset
-
4valkosipulin kynttä
-
1puna- tai salottisipuli
-
1chili
-
2 dltuoretta korianteria
-
1 dllehtipersiljaa
-
1 dlöljyä
-
2 rkletikkaa
-
1 tlsokeria
-
½ tlpaprikajauhetta
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja chili. Soseuta kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
2. Kaada kastike kulhoon ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
Vinkki
- Jos et pidä korianterista, käytä tilalla lehtipersiljaa.
- Kastiketta ei ole pakko soseuttaa: hienonna tällöin sipulien ja chilin lisäksi yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Kokeile chimichurria Possu- tai härkävartaiden kastikkeena. Se maustaa mukavasti myös kokonaisen broilerin.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
35 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Chimichurri
Argentiinasta kotoisin oleva chimichurri sopii niin marinointiin kuin lisäkekastikkeeksi.
Argentiinasta kotoisin oleva chimichurri sopii niin marinointiin kuin lisäkekastikkeeksi.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4valkosipulin kynttä
-
1puna- tai salottisipuli
-
1chili
-
2 dltuoretta korianteria
-
1 dllehtipersiljaa
-
1 dlöljyä
-
2 rkletikkaa
-
1 tlsokeria
-
½ tlpaprikajauhetta
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja chili. Soseuta kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
2. Kaada kastike kulhoon ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
Vinkki
- Jos et pidä korianterista, käytä tilalla lehtipersiljaa.
- Kastiketta ei ole pakko soseuttaa: hienonna tällöin sipulien ja chilin lisäksi yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Kokeile chimichurria Possu- tai härkävartaiden kastikkeena. Se maustaa mukavasti myös kokonaisen broilerin.
Valmistusohje
1.
Hienonna sipulit ja chili. Soseuta kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
2.
Kaada kastike kulhoon ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
Vinkki
- Jos et pidä korianterista, käytä tilalla lehtipersiljaa.
- Kastiketta ei ole pakko soseuttaa: hienonna tällöin sipulien ja chilin lisäksi yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Kokeile chimichurria Possu- tai härkävartaiden kastikkeena. Se maustaa mukavasti myös kokonaisen broilerin.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
35 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g