Ainekset
- Taikina
-
2 dlvettä
-
2 tlkuivahiivaa
-
(½ tlsuolaa)
-
2 ½ dldurum- tai pizzajauhoja
-
2 dlruisjauhoja
- Täyte
-
150 gbroccoliinia (varsiparsakaalia)
-
150 granskankermaa tai kaurafraichea
-
1sitruuna
-
1 mmsuolaa
-
1 pkt (200-250 g)käyttövalmista kasviproteiinia, esim. Nyhtökauraa, Härkistä tai Muu Favapaloja
-
4 rklpinjansiemeniä
- Lisäksi
-
1 ruukkurucolaa
-
10tuoretta basilikan lehteä
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi 42-asteiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos pizzajauhot eivät sisällä suolaa, lisää sitä hieman. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, kunnes saat kiinteän taikinan. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä muutama minuutti. Siirrä taikina kulhoon ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
2. Valmistele sillä aikaa täytettä. Huuhdo broccoliinit ja leikkaa kannasta pieni pala pois. Pese sitruuna ja raasta kuori ranskankerman joukkoon. Mausta seos suolaripauksella.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne leivinpaperin päällä ohuiksi pizzoiksi. Levitä pohjien päälle ranskankerma ja jaa broccoliinit pizzoille. Lisää haluamasi kasviproteiini.
4. Paista pizzoja yksi kerrallaan 225 asteessa 10 – 13 minuuttia. Ota pizza uunista 9 minuutin kohdalla ja lisää puolet pinjansiemenistä. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä. Paista toinen pizza samoin.
5. Viimeistele pizzat rucolalla ja basilikan lehdillä juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
Jos haluat pohjasta erityisen rapean, kuumenna pelti uunissa ennen pizzan lisäämistä. Jos uunissa on kiertoilmatoiminto, voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa 200 asteessa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
232 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.6 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Broccoliinipizza
Rukiinen pohja tekee valkoisesta broccoliinipitsasta maukkaamman. Härkäpapusuikale tuo pitsaan ruokaisuutta, ja ihanat yrtit viimeistelevät broccoliinipitsan.
Rukiinen pohja tekee valkoisesta broccoliinipitsasta maukkaamman. Härkäpapusuikale tuo pitsaan ruokaisuutta, ja ihanat yrtit viimeistelevät broccoliinipitsan.
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Taikina
-
2 dlvettä
-
2 tlkuivahiivaa
-
(½ tlsuolaa)
-
2 ½ dldurum- tai pizzajauhoja
-
2 dlruisjauhoja
- Täyte
-
150 gbroccoliinia (varsiparsakaalia)
-
150 granskankermaa tai kaurafraichea
-
1sitruuna
-
1 mmsuolaa
-
1 pkt (200-250 g)käyttövalmista kasviproteiinia, esim. Nyhtökauraa, Härkistä tai Muu Favapaloja
-
4 rklpinjansiemeniä
- Lisäksi
-
1 ruukkurucolaa
-
10tuoretta basilikan lehteä
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi 42-asteiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos pizzajauhot eivät sisällä suolaa, lisää sitä hieman. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, kunnes saat kiinteän taikinan. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä muutama minuutti. Siirrä taikina kulhoon ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
2. Valmistele sillä aikaa täytettä. Huuhdo broccoliinit ja leikkaa kannasta pieni pala pois. Pese sitruuna ja raasta kuori ranskankerman joukkoon. Mausta seos suolaripauksella.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne leivinpaperin päällä ohuiksi pizzoiksi. Levitä pohjien päälle ranskankerma ja jaa broccoliinit pizzoille. Lisää haluamasi kasviproteiini.
4. Paista pizzoja yksi kerrallaan 225 asteessa 10 – 13 minuuttia. Ota pizza uunista 9 minuutin kohdalla ja lisää puolet pinjansiemenistä. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä. Paista toinen pizza samoin.
5. Viimeistele pizzat rucolalla ja basilikan lehdillä juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
Jos haluat pohjasta erityisen rapean, kuumenna pelti uunissa ennen pizzan lisäämistä. Jos uunissa on kiertoilmatoiminto, voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa 200 asteessa.
Valmistusohje
1.
Kuumenna vesi 42-asteiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos pizzajauhot eivät sisällä suolaa, lisää sitä hieman. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, kunnes saat kiinteän taikinan. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä muutama minuutti. Siirrä taikina kulhoon ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
2.
Valmistele sillä aikaa täytettä. Huuhdo broccoliinit ja leikkaa kannasta pieni pala pois. Pese sitruuna ja raasta kuori ranskankerman joukkoon. Mausta seos suolaripauksella.
3.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne leivinpaperin päällä ohuiksi pizzoiksi. Levitä pohjien päälle ranskankerma ja jaa broccoliinit pizzoille. Lisää haluamasi kasviproteiini.
4.
Paista pizzoja yksi kerrallaan 225 asteessa 10 – 13 minuuttia. Ota pizza uunista 9 minuutin kohdalla ja lisää puolet pinjansiemenistä. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä. Paista toinen pizza samoin.
5.
Viimeistele pizzat rucolalla ja basilikan lehdillä juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
Jos haluat pohjasta erityisen rapean, kuumenna pelti uunissa ennen pizzan lisäämistä. Jos uunissa on kiertoilmatoiminto, voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa 200 asteessa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
232 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.6 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g
Yhteistyössä