Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Kastike
1 cm pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
öljyä
2 rkl
limetin mehua
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
teriyaki-kastiketta
Salaatti
120 g
täysjyvänuudeleita
3 (250 g)
porkkanaa
150 g
punakaalia
1
päärynä
100 g
vihreää salaattia
400 g
lohta
2 rkl
limetin mehua
2 rkl
teriyaki-kastiketta
1 ½ tl
rouhittua pippurisekoitusta
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
öljyä
Koristeeksi
1 rkl
tuoretta korianteria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
94 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
Mu Munaton

Lohi-nuudelisalaatti

Lohisalaatti ryyditetään nuudeleilla ja maustetaan aasialaisittain. Raikkautta nuudelisalaattiin tuo päärynä.

Lohisalaatti ryyditetään nuudeleilla ja maustetaan aasialaisittain. Raikkautta nuudelisalaattiin tuo päärynä.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Kastike
1 cm pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
öljyä
2 rkl
limetin mehua
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
teriyaki-kastiketta
Salaatti
120 g
täysjyvänuudeleita
3 (250 g)
porkkanaa
150 g
punakaalia
1
päärynä
100 g
vihreää salaattia
400 g
lohta
2 rkl
limetin mehua
2 rkl
teriyaki-kastiketta
1 ½ tl
rouhittua pippurisekoitusta
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 rkl
öljyä
Koristeeksi
1 rkl
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1.
Tee ensin kastike: kuori inkivääri ja valkosipuli ja hienonna ne pieneksi. Purista limetin mehu. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
2.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhdo ne nopeasti kylmällä vedellä. Laita jäähtyneet nuudelit kastikkeeseen maustumaan.
3.
Suikaloi porkkanat ja punakaali ohuiksi tikuiksi ja kuutioi päärynä. Revi salaatti.
4.
Leikkaa lohi 4-8 osaan. Mausta lohipalat puristetulla limetin mehulla, teriyakikastikkeella ja pippurilla. Ripota pinnalle seesaminsiemeniä ja paista öljytyllä pannulla muutama minuutti molemmin puolin.
5.
Kokoa salaattiannokset lautasille laittamalla pohjalle kasvikset, sitten nuudeli ja lopuksi 1-2 lohipalaa / annos. Kaada pinnalle loput kastikkeesta. Koristele korianterilla.

Vinkki

  • Katso muut herkulliset salaattireseptit täältä.
  • Voit käyttää lohen sijaan tofua valmistaaksesi kasvisversion salaatista.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
94 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g