Ainekset
-
400 gporsaan ulkofilettä palana
-
3 dlvettä
-
1sipuli
-
800 gjuureksia (esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa)
-
4 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tltimjamia
-
10kokonaista viherpippuria
-
10kokonaista roseepippuria
Valmistusohje
1. Laita possunfileepala pakastimeen noin tunniksi, jotta siitä on helpompi leikata ohuita lastuja. Voit pakastaa lihan myös edellisenä iltana. Käsittele sillä aikaa kasvikset.
2. Kuori ja suikaloi sipuli ja haluamasi juurekset.
3. Vuole kohmeisesta lihasta mahdollisimman ohuita lastuja terävällä veitsellä. Ruskista lihapaloja paistinpannulla rasvassa (2 rkl). Laita ruskistetut lihat uunin kestävään vuokaan. Kaada vesi paistinpannuun ja sekoittele, jotta makuaineet irtoavat pohjasta. Kaada liemi lihojen päälle.
4. Ruskista kasvissuikaleet loppurasvassa (2 rkl) ja lisää vuokaan. Mausta suolalla, timjamilla ja pippureilla. Hauduta uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Vinkki
- Ruoan voi valmistaa myös valurautapadassa, jolloin et tarvitse erillistä ruskistusastiaa.
- Broilerin ystävä voi valmistaa käsityksen samaan tapaan broilerinfileistä.
- Kurkkaa myös venäläisen riistakäristyksen resepti.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Maidoton
Maidoton
Possukäristys
Perinteisen poron lisäksi käristys valmistuu helposti ja edullisesti possusta.
Perinteisen poron lisäksi käristys valmistuu helposti ja edullisesti possusta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gporsaan ulkofilettä palana
-
3 dlvettä
-
1sipuli
-
800 gjuureksia (esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa)
-
4 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tltimjamia
-
10kokonaista viherpippuria
-
10kokonaista roseepippuria
Valmistusohje
1. Laita possunfileepala pakastimeen noin tunniksi, jotta siitä on helpompi leikata ohuita lastuja. Voit pakastaa lihan myös edellisenä iltana. Käsittele sillä aikaa kasvikset.
2. Kuori ja suikaloi sipuli ja haluamasi juurekset.
3. Vuole kohmeisesta lihasta mahdollisimman ohuita lastuja terävällä veitsellä. Ruskista lihapaloja paistinpannulla rasvassa (2 rkl). Laita ruskistetut lihat uunin kestävään vuokaan. Kaada vesi paistinpannuun ja sekoittele, jotta makuaineet irtoavat pohjasta. Kaada liemi lihojen päälle.
4. Ruskista kasvissuikaleet loppurasvassa (2 rkl) ja lisää vuokaan. Mausta suolalla, timjamilla ja pippureilla. Hauduta uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Vinkki
- Ruoan voi valmistaa myös valurautapadassa, jolloin et tarvitse erillistä ruskistusastiaa.
- Broilerin ystävä voi valmistaa käsityksen samaan tapaan broilerinfileistä.
- Kurkkaa myös venäläisen riistakäristyksen resepti.
Valmistusohje
1.
Laita possunfileepala pakastimeen noin tunniksi, jotta siitä on helpompi leikata ohuita lastuja. Voit pakastaa lihan myös edellisenä iltana. Käsittele sillä aikaa kasvikset.
2.
Kuori ja suikaloi sipuli ja haluamasi juurekset.
3.
Vuole kohmeisesta lihasta mahdollisimman ohuita lastuja terävällä veitsellä. Ruskista lihapaloja paistinpannulla rasvassa (2 rkl). Laita ruskistetut lihat uunin kestävään vuokaan. Kaada vesi paistinpannuun ja sekoittele, jotta makuaineet irtoavat pohjasta. Kaada liemi lihojen päälle.
4.
Ruskista kasvissuikaleet loppurasvassa (2 rkl) ja lisää vuokaan. Mausta suolalla, timjamilla ja pippureilla. Hauduta uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Vinkki
- Ruoan voi valmistaa myös valurautapadassa, jolloin et tarvitse erillistä ruskistusastiaa.
- Broilerin ystävä voi valmistaa käsityksen samaan tapaan broilerinfileistä.
- Kurkkaa myös venäläisen riistakäristyksen resepti.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g