
Ainekset
-
200 gkukkakaalia
-
2 rklöljyä
-
1punasipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
1 cm palainkivääriä
-
2 tlcurrya
-
1 tlkurkumaa
-
1 tlkorianteria
-
1 prk (400 ml)tomaattimurskaa
-
400 mlkookosmaitoa (rasvaa max 7%)
-
1 prk (230 g)kikherneitä
-
1 tlsuolaa
-
1lime
- Päälle
-
tuoretta korianteria, jalapenoa viipaleena
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
2. Huuhtele kukkakaali. Pilko kukkakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja nostele ne leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle 1 rkl öljyä. Paahda uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kääntele kukintoja paahdon puolessa välissä.
3. Hienonna punasipuli Kuullota sipulikuutiot öljyssä (1 rkl) pehmeiksi. Lisää pannulle valkosipuli- ja inkivääri raastettuna sekä curry, kurkuma ja korianteri. Kuullota vielä noin minuutti.
4. Lisää pannulle tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita ja anna seoksen poreilla muutama minuutti.
5. Valuta kikherneet ja lisää pannulle, samoin paahdetut kukkakaalin kukinnot. Anna poreilla vielä noin parisen minuuttia. Mausta suolalla. Viimeistele korianterilla ja halutessasi jalapenolla
Vinkki
Tarjoa kikhernecurry täysjyväisen viljalisäkkeen kanssa, esim. täysjyväriisin.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Kikhernecurry
Mausteinen kikhernecurry kukkakaalilla on mainio arjen pelastaja.
Mausteinen kikhernecurry kukkakaalilla on mainio arjen pelastaja.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
200 gkukkakaalia
-
2 rklöljyä
-
1punasipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
1 cm palainkivääriä
-
2 tlcurrya
-
1 tlkurkumaa
-
1 tlkorianteria
-
1 prk (400 ml)tomaattimurskaa
-
400 mlkookosmaitoa (rasvaa max 7%)
-
1 prk (230 g)kikherneitä
-
1 tlsuolaa
-
1lime
- Päälle
-
tuoretta korianteria, jalapenoa viipaleena
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
2. Huuhtele kukkakaali. Pilko kukkakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja nostele ne leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle 1 rkl öljyä. Paahda uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kääntele kukintoja paahdon puolessa välissä.
3. Hienonna punasipuli Kuullota sipulikuutiot öljyssä (1 rkl) pehmeiksi. Lisää pannulle valkosipuli- ja inkivääri raastettuna sekä curry, kurkuma ja korianteri. Kuullota vielä noin minuutti.
4. Lisää pannulle tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita ja anna seoksen poreilla muutama minuutti.
5. Valuta kikherneet ja lisää pannulle, samoin paahdetut kukkakaalin kukinnot. Anna poreilla vielä noin parisen minuuttia. Mausta suolalla. Viimeistele korianterilla ja halutessasi jalapenolla
Vinkki
Tarjoa kikhernecurry täysjyväisen viljalisäkkeen kanssa, esim. täysjyväriisin.
Valmistusohje
1.
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
2.
Huuhtele kukkakaali. Pilko kukkakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja nostele ne leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle 1 rkl öljyä. Paahda uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kääntele kukintoja paahdon puolessa välissä.
3.
Hienonna punasipuli Kuullota sipulikuutiot öljyssä (1 rkl) pehmeiksi. Lisää pannulle valkosipuli- ja inkivääri raastettuna sekä curry, kurkuma ja korianteri. Kuullota vielä noin minuutti.
4.
Lisää pannulle tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita ja anna seoksen poreilla muutama minuutti.
5.
Valuta kikherneet ja lisää pannulle, samoin paahdetut kukkakaalin kukinnot. Anna poreilla vielä noin parisen minuuttia. Mausta suolalla. Viimeistele korianterilla ja halutessasi jalapenolla
Vinkki
Tarjoa kikhernecurry täysjyväisen viljalisäkkeen kanssa, esim. täysjyväriisin.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Kategoriat
Pääruoat Kastikkeet ja padat Kasvikset Kasviproteiini Puolessa tunnissa pöytään Kaikkea kaalista elokuuYhteistyössä
