Uuniperuna Hernis-täytteellä
Ainekset
-
3.34 kgJauhoinen peruna kuorineen
-
0.033 kgRypsiöljy
-
1.66 kgKikherne (säilyke, valutettu)
-
0.065 kgHernis safkarouhe
-
0.19 kgPurjosipuli
-
0.175 kgAurinkokuivattu tomaattikuutio (öljyssä)
-
0.15 kgMangochutney
-
1.25 kgKaurafraiche 10% gluteeniton
-
0.031 kgCurry-mausteseos
-
0.013 kgSipulijauhe
-
0.095 kgMakeuttamaton sitruunamehu
-
0.019 kgJodioitu suola
-
0.006 kgMustapippurirouhe
-
0.315 kgVesi
Täyte
Valmistusohje
- Pese ja hienonna purjosipuli. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua. Tarjoa uuniperunan kanssa.
- Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Hiero pintaan rypsiöljyä ja tee kuoreen muutama reikä haarukalla. Asettele perunat GN-vuokaan leivinpaperin päälle.
- Kypsennä kiertoilmalla 200 asteessa 50-60 minuuttia. Tarkkaile, ettei perunan pinta tummu liikaa.
- Tee perunoiden pintaan viilto ja paina sivuilta niin, että peruna aukeaa hieman. Tarjoile uuniperunat Hernistäytteen kanssa.
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.
Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Kuitua
0.6 g
Suolaa
2.9 g
