Uuniperuna Hernis-täytteellä

Ilmastokestävä kasvisruoka



Ainekset

3.34 kg
Jauhoinen peruna kuorineen
0.033 kg
Rypsiöljy
Täyte
1.66 kg
Kikherne (säilyke, valutettu)
0.065 kg
Hernis safkarouhe
0.19 kg
Purjosipuli
0.175 kg
Aurinkokuivattu tomaattikuutio (öljyssä)
0.15 kg
Mangochutney
1.25 kg
Kaurafraiche 10% gluteeniton
0.031 kg
Curry-mausteseos
0.013 kg
Sipulijauhe
0.095 kg
Makeuttamaton sitruunamehu
0.019 kg
Jodioitu suola
0.006 kg
Mustapippurirouhe
0.315 kg
Vesi

Valmistusohje

  1. Pese ja hienonna purjosipuli. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua. Tarjoa uuniperunan kanssa.
  2. Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Hiero pintaan rypsiöljyä ja tee kuoreen muutama reikä haarukalla. Asettele perunat GN-vuokaan leivinpaperin päälle.
  3. Kypsennä kiertoilmalla 200 asteessa 50-60 minuuttia. Tarkkaile, ettei perunan pinta tummu liikaa.
  4. Tee perunoiden pintaan viilto ja paina sivuilta niin, että peruna aukeaa hieman. Tarjoile uuniperunat Hernistäytteen kanssa.
HUOM! Tässä reseptissä olevat ravintoarvot koskevat vain Hernistäytettä. Annos = 200 g täytettä ja 175 g uuniperuna. 

HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan. 


Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Kuitua
0.6 g
Suolaa
2.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Ilmastokestävä kasvisruokalta