Nyhtökaura-kaalilaatikko
Ainekset
- 
                      3.5 kgValkokaalisuikale
- 
                      0.2 kgSipulikuutio
- 
                      0.05 kgRypsiöljy
- 
                      0.4 kgOhrasuurimo (kokonainen, esikypsytetty)
- 
                      0.7 kgNyhtökaura (maustamaton)
- 
                      3 kgVesi
- 
                      0.2 kgTumma siirappi
- 
                      0.05 kgKasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
- 
                      0.03 kgValkosipulimurska
- 
                      0.008 kgJodioitu suola
- 
                      0.004 kgMustapippurirouhe
- 
                      0.002 kgKuivattu timjami
- 
                      0.25 kgPuolukka
- 
                      0.05 kgSokeri
                        Lisäksi
                      
                                      
                                        Valmistusohje
- Sekoita keskenään kaalisuikaleet, sipulikuutiot, rypsiöljy, ohrasuurimot ja nyhtökaura. Laita voideltuun vuokaan (G/N 1/65).
- Kiehauta vesi ja lisää siihen siirappi, suola, kasvisliemijauhe ja mausteet. Kaada liemi vuokaan kaalien päälle ja sekoita. Paista kaalilaatikkoa ensin 160 °C yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 50 minuuttia. Paista llman höyryä vielä 30 minuuttia.
- Sekoita sokeri sulaneiden puolukoiden joukkoon. Tarjoa nyhtökaura-kaalilaatikon kanssa.
Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
Ravintosisältö / 100 g
                    Rasvaa
                  
                  
                    1.6 g
                  
                
                    josta tyydyttynyttä rasvaa
                  
                  
                    0.2 g
                  
                
                      Kuitua
                    
                    
                      3.4 g
                    
                  
                    Suolaa
                  
                  
                    0.6 g
                  
                 
                                                           
   
            
                   
            
                   
            
                  