Tonnikala-perunavuoka
Ainekset
-
3.2 kgPerunasuikale/-viipale, kypsä
-
1.2 kgTonnikalasäilyke, rasvaa 9%
-
0.3 kgSipuli, tuore
-
0.2 kgPaprika, punainen
-
0.06 kgTilli, tuore
-
1 kgRuokakerma 15% esim. Valio
-
0.4 kgVesi
-
0.01 kgPaprikajauhe
-
0.002 kgViherpippuri
-
0.05 kgKalaliemijauhe (36%)
-
0.01 kgRuokasuola, jodioitu
-
0.02 kgTilli, tuore
Pinnalle
Valmistusohje
- Laita perunaviipaleet, sipulisilppu, tonnikalapalat, paprikakuutiot ja tillisilppu kerroksittain voideltuun GN-65mm -vuokaan.
- Murksaa kokonaiset viherpippurit ja lisää maustettu liemi päälle.
- Höyrypaisto 160 C-asteessa noin 1 tunti. Tarvittaessa lopussa käännä kiertoilmalle värin saamiseksi.
- Varaa aikaa vetäytymiseen n. 30 min. Laita tillisilppua päälle.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4.6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.6 g
