Sieni-linssi-juureskiusaus
Ainekset
-
0.2 kglinssi vihreä/ruskea
-
0.3 kgvesi
-
1.2 kgsuikale/viipaleperuna, kypsä
-
0.4 kgSuikalejuurekset (porkkana, selleri, purjo, palstern.)
-
0.15 kgsipuli, tuore
-
0.015 kgmaissitärkkelys
-
0.3 kgsuppilovahvero/kanttarelli, keitetty
-
0.02 kgkasvisliemijauhe (55%)
-
0.01 kgHerbamare (94%)
-
0.003 kgtimjami
-
0.7 kgRuokakerma 15% (esim. Valio)
Valmistusohje
- Keitä linssit veden kanssa höyrykeitossa/kattilassa n. 10 min. Valuta.
- Kypsennä juuressuikaleita ja sipulisilppua höyrykeitossa 10 min.
- Sekoita maissitärkkelys ja mausteet perunasuikaleihin voidellussa GN-vuoassa.
- Lisää juuressuikaleet ja pienennetyt sienet (pakastesienet). Lisää ruokakerma ja sekoita.
- Kypsennä höyrypaistossa 160 C-astetta n. 50-60 min.
- Varaa aikaa vetäytymiseen n. 30 min.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Suolaa
0.7 g
