Sieni-linssi-juureskiusaus

Sydänmerkki



Ainekset

0.2 kg
linssi vihreä/ruskea
0.3 kg
vesi
1.2 kg
suikale/viipaleperuna, kypsä
0.4 kg
Suikalejuurekset (porkkana, selleri, purjo, palstern.)
0.15 kg
sipuli, tuore
0.015 kg
maissitärkkelys
0.3 kg
suppilovahvero/kanttarelli, keitetty
0.02 kg
kasvisliemijauhe (55%)
0.01 kg
Herbamare (94%)
0.003 kg
timjami
0.7 kg
Ruokakerma 15% (esim. Valio)

Valmistusohje

  1. Keitä linssit veden kanssa höyrykeitossa/kattilassa n. 10 min. Valuta.
  2. Kypsennä juuressuikaleita ja sipulisilppua höyrykeitossa 10 min.
  3. Sekoita maissitärkkelys ja mausteet perunasuikaleihin voidellussa GN-vuoassa. 
  4. Lisää juuressuikaleet ja pienennetyt sienet (pakastesienet). Lisää ruokakerma ja sekoita.
  5. Kypsennä höyrypaistossa 160 C-astetta n. 50-60 min. 
  6. Varaa aikaa vetäytymiseen n. 30 min.

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
3.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta