Shepherd’s pie
Ainekset
-
2 kgMaidoton perunasosepelletti (pakaste)
-
0.4 kgSokeroimaton soijajuoma
-
0.005 kgJodioitu suola
-
0.2 kgSipulikuutio
-
0.05 kgRypsiöljy
-
0.8 kgTomaattimurska
-
0.1 kgTomaattisose
-
0.6 kgVesi
-
0.8 kgSoijarouhe (kypsä)
-
0.4 kgMustapapu (säilyke)
-
0.2 kgPorkkanaraaste
-
0.2 kgAurinkokuivattu tomaattisuikale
-
0.03 kgBalsamiviinietikka
-
0.025 kgKasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
0.02 kgValkosipulimurska
-
0.01 kgSokeri
-
0.004 kgMustapippurirouhe
-
0.002 kgKuivattu timjami
-
0.002 kgPaprikajauhe
-
0.008 kgJodioitu suola
Valmistusohje
- Valmista ensin perunasose. Kaada perunasosepelletit GN 1/1-65 mm vuokaan. Lisää suola ja soijajuoma. Kypsennä yhdistelmäuunissa ilman kantta n. 20 min. Sekoita sose.
- Valmista mustapapu-soijarouhekastike. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä. Lisää loput kastikkeen ainekset pataan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista maku.
- Laita kastike voidellun vuoan (GN 1/1 65) pohjalle. Laita perunasose kastikkeen päälle ja kypsennä vuokaa 170 °C yhdistelmäpaistolla noin 45 minuuttia.
Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Kuitua
3.4 g
Suolaa
0.5 g
