Savulohikeitto

Sydänmerkki



Ainekset

5 kg
Savukirjolohifilee
13 kg
Vesi
0.2 kg
Kalaliemijauhe (36%)
0.015 kg
Kalamauste, suolaton
0.005 kg
Valkopippuri
2 kg
Porkkanaviipale
1 kg
Sipuli, tuore
1 kg
Lehtiselleri/varsiselleri
1 kg
Purjo, pakaste
10 kg
Kuutioperuna, kypsä 20 mm
2 kg
Ruokakerma 15% esim. Valio
0.15 kg
Tilli, tuore
0.15 kg
Ruohosipuli
0.03 kg
Ruokasuola, jodioitu

Valmistusohje

  1. Ota kalasta paksut ruskeat lihat pois ja paloittele savulohi (ohjeen määrä on puhdistettua kalaa) ja laita kylmään.
  2. Mittaa vesi pataan, lisää liemijauhe ja mausteet. Kuumenna
  3. Lisää kasvikset ja kypsennä 15-20 minuuttia. Lisää perunakuutiot ja hauduta 10-15 min.
  4. Lisää loput aineet sekä kalapalat. Kuumenna varovasti, etteivät kalapalat soseudu. Tarkista maku. 

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta