Savulohikeitto
Ainekset
-
5 kgSavukirjolohifilee
-
13 kgVesi
-
0.2 kgKalaliemijauhe (36%)
-
0.015 kgKalamauste, suolaton
-
0.005 kgValkopippuri
-
2 kgPorkkanaviipale
-
1 kgSipuli, tuore
-
1 kgLehtiselleri/varsiselleri
-
1 kgPurjo, pakaste
-
10 kgKuutioperuna, kypsä 20 mm
-
2 kgRuokakerma 15% esim. Valio
-
0.15 kgTilli, tuore
-
0.15 kgRuohosipuli
-
0.03 kgRuokasuola, jodioitu
Valmistusohje
- Ota kalasta paksut ruskeat lihat pois ja paloittele savulohi (ohjeen määrä on puhdistettua kalaa) ja laita kylmään.
- Mittaa vesi pataan, lisää liemijauhe ja mausteet. Kuumenna
- Lisää kasvikset ja kypsennä 15-20 minuuttia. Lisää perunakuutiot ja hauduta 10-15 min.
- Lisää loput aineet sekä kalapalat. Kuumenna varovasti, etteivät kalapalat soseudu. Tarkista maku.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
