Ruskea kastike

Sydänmerkki



Ainekset

Suuruste
0.2 kg
Maissitärkkelys
1 kg
Vesi
Lisäksi
0.5 kg
Sipuli, tuore
5 kg
Vesi
0.05 kg
Kasvisliemijauhe (55%)
0.004 kg
Mustapippurijauhe
0.004 kg
Mustapippuri, rouh.
0.5 kg
Ruokakerma 15 % esim. Valio
0.3 kg
Sinappi
0.3 kg
Tomaattiketsuppi
0.05 kg
Kasvisfondi (vähäsuolainen)
0.01 kg
Kastikkeenruskistaja (Ekströms)
0.001 kg
Valkosipulijauhe

Valmistusohje

  1. Hauduta sipulisilppua (vaihtoehtoisesti punasipulia) pannulla ilman rasvaa.
  2. Mittaa vesi pataan, lisää liemijauhe, sipuli ja mausteet. 
  3. Suurusta maissitärkkelyssuuruksella, hauduta 5-10 min. 
  4. Lisää sinappia, ketsuppi, fondi ja kasvirasvasekoite ja tarvittaessa kasikkeenruskistaja väriä antamaan. Kuumenna. 
Sinappiseen kastikkeeseen laita runsaammin sinappia.

Sipulin vaihtoehtona voi käyttää punasipulia ja mustapippurin sijasta viherpippuria. 
Jos vaihdat suolaa sisältäviä ruoka-aineita, tarkista suolan määrät.

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
1.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta