Ruskea kastike
Ainekset
-
0.2 kgMaissitärkkelys
-
1 kgVesi
-
0.5 kgSipuli, tuore
-
5 kgVesi
-
0.05 kgKasvisliemijauhe (55%)
-
0.004 kgMustapippurijauhe
-
0.004 kgMustapippuri, rouh.
-
0.5 kgRuokakerma 15 % esim. Valio
-
0.3 kgSinappi
-
0.3 kgTomaattiketsuppi
-
0.05 kgKasvisfondi (vähäsuolainen)
-
0.01 kgKastikkeenruskistaja (Ekströms)
-
0.001 kgValkosipulijauhe
Suuruste
Lisäksi
Valmistusohje
- Hauduta sipulisilppua (vaihtoehtoisesti punasipulia) pannulla ilman rasvaa.
- Mittaa vesi pataan, lisää liemijauhe, sipuli ja mausteet.
- Suurusta maissitärkkelyssuuruksella, hauduta 5-10 min.
- Lisää sinappia, ketsuppi, fondi ja kasvirasvasekoite ja tarvittaessa kasikkeenruskistaja väriä antamaan. Kuumenna.
Sipulin vaihtoehtona voi käyttää punasipulia ja mustapippurin sijasta viherpippuria.
Jos vaihdat suolaa sisältäviä ruoka-aineita, tarkista suolan määrät.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Suolaa
0.8 g
