Riistakiusaus
Ainekset
-
15 kgPerunasuikale/-viipale, kypsä
-
4 kgSuikalejuurekset (porkkana, selleri, purjo, palsternakka)
-
1 kgSipuli, tuore
-
4 kgRiistarouhe, lämminsavu
-
0.15 kgMaissitärkkelys
-
7 kgRuokakerma 15%, esim. Valio
-
0.01 kgMustapippurijauhe
-
0.03 kgPaprikajauhe
-
0.14 kgRiistafondi
-
0.05 kgRuokasuola, jodioitu
Valmistusohje
- Sekoita perunasuikaleet, juuressuikaleet, sipulisilppu ja maissitärkkelys sekaisin GN-vuoassa.
- Lisää riistarouhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää liemen ainekset vuokaan ja sekoita.
- Kypsennä höyrypaistosa 160 C-asteessa noin 50 min ja kiertoilmassa noin 10 min.
- Anna vetäytyä noin 30 min.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
