Riistakiusaus

Sydänmerkki



Ainekset

15 kg
Perunasuikale/-viipale, kypsä
4 kg
Suikalejuurekset (porkkana, selleri, purjo, palsternakka)
1 kg
Sipuli, tuore
4 kg
Riistarouhe, lämminsavu
0.15 kg
Maissitärkkelys
7 kg
Ruokakerma 15%, esim. Valio
0.01 kg
Mustapippurijauhe
0.03 kg
Paprikajauhe
0.14 kg
Riistafondi
0.05 kg
Ruokasuola, jodioitu

Valmistusohje

  1. Sekoita perunasuikaleet, juuressuikaleet, sipulisilppu ja maissitärkkelys sekaisin GN-vuoassa. 
  2. Lisää riistarouhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää liemen ainekset vuokaan ja sekoita.
  3. Kypsennä höyrypaistosa 160 C-asteessa noin 50 min ja kiertoilmassa noin 10 min.
  4. Anna vetäytyä noin 30 min.
Kasvisvaihtoehto: Riistarouheen (40 g/annos) tilalle Mifu-jauhis Original 40 g. Ruskista Mifu-jauhis pannulla. Riistafondin (1,4 g/annos) sijasta kasvisfondia (3 g).


Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
4.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta