Papumureke ja kylmä savupaprikakastike
Ainekset
-
0.1 kgSipulikuutio
-
0.02 kgValkosipulimurska
-
0.025 kgRypsiöljy
-
1 kgKidneypapu (säilyke)
-
0.5 kgMustapapu (säilyke)
-
0.1 kgKaurahiutale
-
0.1 kgKorppujauho
-
0.15 kgAuringonkukansiemen
-
0.1 kgTomaattisose
-
0.002 kgPaprikajauhe
-
0.002 kgJuustokumina
-
0.001 kgjauhettu korianteri
-
0.006 kgMustapippurirouhe
-
0.02 kgSipulijauhe
-
0.05 kgBBQ-kastike
-
0.025 kgSoijakastike
-
0.125 kgVesi
-
0.48 kgKetsuppi
-
0.1 kgFariinisokeri
-
0.1 kgValkoviinietikka
-
0.004 kgSavupaprikajauhe
-
1.2 kgSokeroimaton soijagurtti
-
0.7 kgVegaaninen majoneesi
-
0.1 kgSweet chili -kastike
-
0.005 kgSavupaprikajauhe
-
0.005 kgMustapippurirouhe
-
0.008 kgJodioitu suola
Murekemassa
Kuorrutus
Kastike
Valmistusohje
- Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kaikki murekkeen raaka-aineet tehosekoittimessa. Muotoile massasta mureke kostutetuilla käsillä. Paista 165 °C 20 minuuttia.
- Laita soijakastike, vesi, ketsuppi, fariinisokeri, valkoviinietikka ja savupaprikajauhe kattilaan ja kiehauta. Valele mureke glaseerauksella. Paista 165 °C vielä 10 minuuttia.
- Voit halutessasi leikata murekkeen annospaloiksi.
- Sekoita kaikki kylmän savupaprikakastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
HUOM! Resepti sopii myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi, kun glaseerauskastikkeen ainekset sekoittaa keskenään ilman kuumennusta.
Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
5 g
Suolaa
0.8 g
