Papumureke ja kylmä savupaprikakastike

Ilmastokestävä kasvisruoka



Ainekset

Murekemassa
0.1 kg
Sipulikuutio
0.02 kg
Valkosipulimurska
0.025 kg
Rypsiöljy
1 kg
Kidneypapu (säilyke)
0.5 kg
Mustapapu (säilyke)
0.1 kg
Kaurahiutale
0.1 kg
Korppujauho
0.15 kg
Auringonkukansiemen
0.1 kg
Tomaattisose
0.002 kg
Paprikajauhe
0.002 kg
Juustokumina
0.001 kg
jauhettu korianteri
0.006 kg
Mustapippurirouhe
0.02 kg
Sipulijauhe
0.05 kg
BBQ-kastike
Kuorrutus
0.025 kg
Soijakastike
0.125 kg
Vesi
0.48 kg
Ketsuppi
0.1 kg
Fariinisokeri
0.1 kg
Valkoviinietikka
0.004 kg
Savupaprikajauhe
Kastike
1.2 kg
Sokeroimaton soijagurtti
0.7 kg
Vegaaninen majoneesi
0.1 kg
Sweet chili -kastike
0.005 kg
Savupaprikajauhe
0.005 kg
Mustapippurirouhe
0.008 kg
Jodioitu suola

Valmistusohje

  1. Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kaikki murekkeen raaka-aineet tehosekoittimessa. Muotoile massasta mureke kostutetuilla käsillä. Paista 165 °C 20 minuuttia.
  2. Laita soijakastike, vesi, ketsuppi, fariinisokeri, valkoviinietikka ja savupaprikajauhe kattilaan ja kiehauta. Valele mureke glaseerauksella. Paista 165 °C vielä 10 minuuttia.
  3. Voit halutessasi leikata murekkeen annospaloiksi. 
  4. Sekoita kaikki kylmän savupaprikakastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
HUOM! Tässä reseptissä ravintoarvot koskevat vain papumureketta. Annos = mureke 140 g ja savupaprikakastike 100 g + perunasose 240 g. Saanto ja valmistushävikki laskettu murekkeen ainesten mukaan.

HUOM! Resepti sopii myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi, kun glaseerauskastikkeen ainekset sekoittaa keskenään ilman kuumennusta.


Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
4.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
5 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Ilmastokestävä kasvisruokalta