Palsternakkasosekeitto
Ainekset
- 
                      2.5 kgSipuli kuorittu
 - 
                      8 kgPalsternakka kuorittu
 - 
                      1 kgPeruna kuorittu
 - 
                      0.1 kgValkosipuli kuorittu
 - 
                      0.1 kgRypsiöljy
 - 
                      5.4 kgvesi
 - 
                      4.9 kgKuohukerma laktoositon
 - 
                      0.125 kgMerisuola
 - 
                      0.005 kgMustapippuri jauhettu
 - 
                      0.02 kgLaakerinlehti
 - 
                      0.02 kgMaustepippuri
 - 
                      0.05 kgPersilja
 
                        Koristeluun
                      
                                      
                                        Valmistusohje
- Leikkaa, sipulit neljään osaan, kuutioi palsternakat ja perunat.
 - Lisää kattilaan öljy ja kuullota palsternakkoja ja sipuleita muutamia minuutteja. Lisää vesi, kerma, perunat, suola ja pippuri.
 - Tee maustepussi esimerkiksi carita-liinasta, laita maustepussiin laakerinlehdet ja maustepippurit. Lisää maustepussi keiton sekaan. Kypsennä juurekset kypsiksi keittäen noin 20 minuutin ajan.
 - Poista maustepussi.
 - Soseuta keitto tasaiseksi. Kiehauta keitto ja koristele hienonnetulla persiljalla.
 
Ravintosisältö / 100 g
                    Rasvaa
                  
                  
                    2.1 g
                  
                
                    josta tyydyttynyttä rasvaa
                  
                  
                    0.7 g
                  
                
                      Kuitua
                    
                    
                      2.3 g
                    
                  
                    Suolaa
                  
                  
                    0.7 g