Palsternakkasosekeitto
Ainekset
-
2.5 kgSipuli kuorittu
-
8 kgPalsternakka kuorittu
-
1 kgPeruna kuorittu
-
0.1 kgValkosipuli kuorittu
-
0.1 kgRypsiöljy
-
5.4 kgvesi
-
4.9 kgKuohukerma laktoositon
-
0.125 kgMerisuola
-
0.005 kgMustapippuri jauhettu
-
0.02 kgLaakerinlehti
-
0.02 kgMaustepippuri
-
0.05 kgPersilja
Koristeluun
Valmistusohje
- Leikkaa, sipulit neljään osaan, kuutioi palsternakat ja perunat.
- Lisää kattilaan öljy ja kuullota palsternakkoja ja sipuleita muutamia minuutteja. Lisää vesi, kerma, perunat, suola ja pippuri.
- Tee maustepussi esimerkiksi carita-liinasta, laita maustepussiin laakerinlehdet ja maustepippurit. Lisää maustepussi keiton sekaan. Kypsennä juurekset kypsiksi keittäen noin 20 minuutin ajan.
- Poista maustepussi.
- Soseuta keitto tasaiseksi. Kiehauta keitto ja koristele hienonnetulla persiljalla.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Kuitua
2.3 g
Suolaa
0.7 g