Paahdettu kikhernesosekeitto
Ainekset
-
5 kgKikherne säilyke
-
0.2 kgRypsiöljy
-
2 kgsipuli lohko
-
6.5 kgVesi
-
4 kgTomaattimurska
-
0.15 kgValkosipulimurska
-
0.1 kgKasvisliemijauhe vähäsuolainen
-
0.098 kgMerisuola
-
0.05 kgGaram masala mausteseos
-
0.02 kgMustapippurirouhe
-
4.5 kgRuokakerma 15 % laktoositon
-
0.1 kgLehtipersilja
Koristeluun
Valmistusohje
- Laita kikherneet pakkeihin ja kaada puolet öljystä päälle. Pyöritä kikherneet öljyssä. Paahda uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kikherneet ovat saaneet reilusti väriä.
- Kuullota sipuleita pannulla lopussa öljyssä muutamia minuutteja kunnes sipulit alkavat saamaan hiukan väriä.
- Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi kerma, persilja ja 1/10 kikherneistä. Keitä miedolla lämmöllä 1 tunti. Lisää kerma ja soseuta keitto.
- Kiehauta keitto. Leikkaa persilja hienoksi silpuksi. Ripottele valmiin keiton päälle loput kikherneet ja persiljasilppu.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Kuitua
1.9 g
Suolaa
0.7 g