Nyhtökaurastroganoff

Ilmastokestävä kasvisruoka



Ainekset

0.05 kg
Rypsiöljy
0.3 kg
Sipulikuutio
0.4 kg
Herkkusieni
0.04 kg
Valkosipulimurska
0.1 kg
Tomaattisose
2 kg
Vesi
0.04 kg
Kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
0.04 kg
Dijonsinappi
0.01 kg
Sokeri
0.008 kg
Paprikajauhe
0.005 kg
Mustapippurirouhe
0.002 kg
Kuivattu timjami
0.001 kg
Laakerinlehti
1 kg
Nyhtökaura (maustamaton)
0.3 kg
Kaurakerma 15% gluteeniton
0.15 kg
Maustekurkkukuutio
0.08 kg
Maissitärkkelys

Valmistusohje

  1. Viipaloi herkkusienet. Ruskista sipulikuutioita ja herkkusieniä öljyssä kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää valkosipuli, tomaattisose, vesi, kasvisliemijauhe ja mausteet. Hauduta noin 5 minuuttia.
  2. Lisää nyhtökaura, kaurakerma sekä maustekurkkukuutiot ja kiehauta. Lisää vesitilkaan liuotettu maissitärkkelys ja kiehauta. Tarkista maku. Vältä keittämästä kastiketta liian pitkään, jotta nyhtökaura ei hajoa muruksi.
  3. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
3.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Kuitua
3.5 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Ilmastokestävä kasvisruokalta