Nyhtökaurastroganoff
Ainekset
-
0.05 kgRypsiöljy
-
0.3 kgSipulikuutio
-
0.4 kgHerkkusieni
-
0.04 kgValkosipulimurska
-
0.1 kgTomaattisose
-
2 kgVesi
-
0.04 kgKasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
0.04 kgDijonsinappi
-
0.01 kgSokeri
-
0.008 kgPaprikajauhe
-
0.005 kgMustapippurirouhe
-
0.002 kgKuivattu timjami
-
0.001 kgLaakerinlehti
-
1 kgNyhtökaura (maustamaton)
-
0.3 kgKaurakerma 15% gluteeniton
-
0.15 kgMaustekurkkukuutio
-
0.08 kgMaissitärkkelys
Valmistusohje
- Viipaloi herkkusienet. Ruskista sipulikuutioita ja herkkusieniä öljyssä kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää valkosipuli, tomaattisose, vesi, kasvisliemijauhe ja mausteet. Hauduta noin 5 minuuttia.
- Lisää nyhtökaura, kaurakerma sekä maustekurkkukuutiot ja kiehauta. Lisää vesitilkaan liuotettu maissitärkkelys ja kiehauta. Tarkista maku. Vältä keittämästä kastiketta liian pitkään, jotta nyhtökaura ei hajoa muruksi.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Kuitua
3.5 g
Suolaa
0.9 g
