Nakkikeitto

Sydänmerkki



Ainekset

5 kg
Nakkipala (esim. HK 6768)
1 kg
Sipuli, tuore
8 kg
Kuutioperuna, kypsä 16 mm
5 kg
Keittojuures
0.5 kg
Purjo, pakaste
16 kg
Vesi
0.2 kg
Lihaliemijauhe (55%)
0.01 kg
Maustepippuri, kokon.
0.02 kg
Ruokasuola jodioitu
0.1 kg
Persilja, hienonnettu

Valmistusohje

  1. Laita nakkipalat ja sipulisilppu hetkeksi höyrypaistoon 160 C-asteeseen n. 15 min.
  2. Mittaa vesi pataan, lisää liemijauhe ja pippurit. Kuumenna.
  3. Lisää keittojuures ja purjo, ja keitä hauduttaen 10-15 min.
  4. Lisää perunalohkot ja hauduta vielä 10-15 min.
  5. Lisää nakkipalat ja sipuli. Kuumenna ja tarkista maku.
Jos käytät muuta nakkia, tarkista suolapitoisuus (max. 1,5g/100g) ja rasva (max.12%).

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta