Nakkikeitto
Ainekset
-
5 kgNakkipala (esim. HK 6768)
-
1 kgSipuli, tuore
-
8 kgKuutioperuna, kypsä 16 mm
-
5 kgKeittojuures
-
0.5 kgPurjo, pakaste
-
16 kgVesi
-
0.2 kgLihaliemijauhe (55%)
-
0.01 kgMaustepippuri, kokon.
-
0.02 kgRuokasuola jodioitu
-
0.1 kgPersilja, hienonnettu
Valmistusohje
- Laita nakkipalat ja sipulisilppu hetkeksi höyrypaistoon 160 C-asteeseen n. 15 min.
- Mittaa vesi pataan, lisää liemijauhe ja pippurit. Kuumenna.
- Lisää keittojuures ja purjo, ja keitä hauduttaen 10-15 min.
- Lisää perunalohkot ja hauduta vielä 10-15 min.
- Lisää nakkipalat ja sipuli. Kuumenna ja tarkista maku.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Suolaa
0.6 g
