Nakki-minestronekeitto

Sydänmerkki



Ainekset

13 kg
Vesi
10 kg
Tomaattimehu esim. Marli
0.15 kg
Kasvisliemijauhe (55%)
1 kg
Pasta, tumma minispagetti
5 kg
Suikalejuurekset (porkkana, selleri, purjo, palsternakka)
1 kg
Sipuli, tuore
3 kg
Nakkipala (rasvaa enintään 12% ja suolaa 1,5%) esim. HK
0.03 kg
Oregano, kuivattu
0.08 kg
Valkosipulimurska, säilyke
0.005 kg
Sokeri
0.003 kg
Mustapippurijauhe
0.001 kg
Lipstikka, kuivattu
0.1 kg
Persilja, hienonnettu

Valmistusohje

  1. Mittaa pataan vesi, tomaattimehu ja kasvisliemijauhe. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää minispagetti ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää juuressuikaleet ja silputut sipulit. Hauduta noin 15 min.
  3. Lisää nakkipalat ja mausteet ja hauduta vielä 10 min.
  4. Lisää persilja ja tarkista maku.

Nakkien sijasta voi käyttää kypsää jauhelihaa (30 g/annos) tai kirjolohta.


Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
1.3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta