Nakki-minestronekeitto
Ainekset
-
13 kgVesi
-
10 kgTomaattimehu esim. Marli
-
0.15 kgKasvisliemijauhe (55%)
-
1 kgPasta, tumma minispagetti
-
5 kgSuikalejuurekset (porkkana, selleri, purjo, palsternakka)
-
1 kgSipuli, tuore
-
3 kgNakkipala (rasvaa enintään 12% ja suolaa 1,5%) esim. HK
-
0.03 kgOregano, kuivattu
-
0.08 kgValkosipulimurska, säilyke
-
0.005 kgSokeri
-
0.003 kgMustapippurijauhe
-
0.001 kgLipstikka, kuivattu
-
0.1 kgPersilja, hienonnettu
Valmistusohje
- Mittaa pataan vesi, tomaattimehu ja kasvisliemijauhe. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää minispagetti ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää juuressuikaleet ja silputut sipulit. Hauduta noin 15 min.
- Lisää nakkipalat ja mausteet ja hauduta vielä 10 min.
- Lisää persilja ja tarkista maku.
Nakkien sijasta voi käyttää kypsää jauhelihaa (30 g/annos) tai kirjolohta.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.6 g
