Munakoisolasagne
Ainekset
-
6.4 kgTomaattimurska
-
2.4 kgKesäkurpitsaviipale
-
1.6 kgSipuliviipale
-
3.2 kgMunakoisoviipale
-
0.16 kgRypsiöljy
-
0.36 kgVehnäjauho
-
0.24 kgVoi laktoositon
-
4 kgMaitojuoma laktoositon
-
0.004 kgMuskottipähkinä jauhettu
-
0.016 kgMerisuola
-
0.016 kgMustapippurirouhe
-
3.2 kgLasagnelevy IsoMitta
-
0.64 kgJuustoraaste laktoositon
Tomaattikastike
Paistamiseen
Kastike
Lisäksi
Kuorrutus
Valmistusohje
1. Paista sipulit ja kesäkurpitsat kippipannussa tai stimmissä kullanruskeiksi. Lisää sekaan tomaattimurska ja anna hautua hetken aikaa.
2. Aseta ohuet munakoisoviipaleet gn-vuokiin tai uunipelleille, paahda niitä 15 minuuttia 180-asteessa. Näin saat ne varmasti kypsäksi ja pehmeäksi lasagnessa.
3. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja anna pulpahtaa. Lisää maito ohuena nauhana joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivamausteet ja suurin osa juustoraasteesta.
4. Kokoa lasagne, lusikoi tomaattikastiketta ja munakoisopaloja pohjalle, lisää lasagnelevyt ja lisää valkokastiketta munakoisoineen. Toista tätä niin kauan kuin tarveaineita riittää. Viimeisenä on hyvä laittaa valkokastiketta, jonka päälle lisätään loput juustoraasteesta.
5. Paista lasagnea uunissa 150-asteessa noin 1,5h kansi päällä. Viimeiset 10 minuuttia voit paistaa ilman kantta, jolloin pinta saa kauniin kullanruskean värin. Kypsentämisen jälkeen voit hyvin antaa lasagnen vetäytyä noin 80-asteessa vielä puolisen tuntia ja tarjoilla sitten.
2. Aseta ohuet munakoisoviipaleet gn-vuokiin tai uunipelleille, paahda niitä 15 minuuttia 180-asteessa. Näin saat ne varmasti kypsäksi ja pehmeäksi lasagnessa.
3. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja anna pulpahtaa. Lisää maito ohuena nauhana joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivamausteet ja suurin osa juustoraasteesta.
4. Kokoa lasagne, lusikoi tomaattikastiketta ja munakoisopaloja pohjalle, lisää lasagnelevyt ja lisää valkokastiketta munakoisoineen. Toista tätä niin kauan kuin tarveaineita riittää. Viimeisenä on hyvä laittaa valkokastiketta, jonka päälle lisätään loput juustoraasteesta.
5. Paista lasagnea uunissa 150-asteessa noin 1,5h kansi päällä. Viimeiset 10 minuuttia voit paistaa ilman kantta, jolloin pinta saa kauniin kullanruskean värin. Kypsentämisen jälkeen voit hyvin antaa lasagnen vetäytyä noin 80-asteessa vielä puolisen tuntia ja tarjoilla sitten.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Kuitua
1.8 g
Suolaa
0.1 g