Moussaka
Ainekset
-
1.25 kgPerunaviipale (kypsä)
-
0.76 kgMunakoisoviipale (pakaste)
-
0.8 kgKesäkurpitsaviipale (pakaste)
-
0.335 kgSipulikuutio (pakaste)
-
0.711 kgTarhurin papu -härkäpapurouhe tumma (tuore)
-
1.78 kgTomaattimurska
-
0.9 kgKaurakerma 15% gluteeniton
-
0.04 kgMaissitärkkelys
-
0.027 kgSokeri
-
0.018 kgJodioitu suola
-
0.001 kgJauhettu maustepippuri
-
0.004 kgJauhettu kaneli
-
0.002 kgKuivattu oregano
Valmistusohje
- Asettele voideltuun vuokaan (GN 1/1 65) kerroksittain peruna- munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita, sipulia ja härkäpapurouhetta.
- Sekoita liemen aineet keskenään ja lisää vuokaan. Kääntele hieman, jotta kastiketta tulee tasaisesti joka väliin.
- Paista höyrypaistolla (20 % höyry) 160 °C 1 h. Jatka vielä paistoa ilman höyryä noin 20 minuuttia.
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.
Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.4 g
