Lihakeitto (kypsä liha)
Ainekset
-
7 kgNaudanrinta, ylikypsä esim. Atria (60% lihaa, lientä 40%)
-
13 kgVesi
-
0.25 kgLihaliemijauhe (55%) esim. Bong
-
0.01 kgMaustepippuri, kokon.
-
0.003 kgLipstikka, kuivattu
-
0.5 kgSipuli, tuore
-
0.5 kgPurjoviipale
-
4 kgKeittojuures (esim. Apetit)
-
8 kgKuutioperuna, kypsä 16 mm
-
0.2 kgPersilja, hienonnettu
Valmistusohje
- Ota talteen lihan liemi ja leikkaa liha pieniksi kuutioiksi.
- Pienennä purjokiekot kutterilla/käytä purjopalaa.
- Mittaa pataan vesi, lihan liemi, mausteet sekä sipulisilput. Kuumenna.
- Lisää keittojuurekset. Keitä n. 20 min.
- Lisää kypsä perunakuutio ja lihakuutiot. Hauduta n. 15 min.
- Tarkista maku ja kuumenna.
- Lisää oikein hieno persiljasilppu.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Suolaa
0.6 g
