Lihakeitto (kypsä liha)

Sydänmerkki



Ainekset

7 kg
Naudanrinta, ylikypsä esim. Atria (60% lihaa, lientä 40%)
13 kg
Vesi
0.25 kg
Lihaliemijauhe (55%) esim. Bong
0.01 kg
Maustepippuri, kokon.
0.003 kg
Lipstikka, kuivattu
0.5 kg
Sipuli, tuore
0.5 kg
Purjoviipale
4 kg
Keittojuures (esim. Apetit)
8 kg
Kuutioperuna, kypsä 16 mm
0.2 kg
Persilja, hienonnettu

Valmistusohje

  1. Ota talteen lihan liemi ja leikkaa liha pieniksi kuutioiksi.
  2. Pienennä purjokiekot kutterilla/käytä purjopalaa.
  3. Mittaa pataan vesi, lihan liemi, mausteet sekä sipulisilput. Kuumenna.
  4. Lisää keittojuurekset. Keitä n. 20 min.
  5. Lisää kypsä perunakuutio ja lihakuutiot. Hauduta n. 15 min.
  6. Tarkista maku ja kuumenna.
  7. Lisää oikein hieno persiljasilppu.

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
1.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta