Lämmin couscoussalaatti

Ilmastokestävä kasvisruoka



Ainekset

0.76 kg
Täysjyväcouscous
0.038 kg
Kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
0.004 kg
Mustapippurirouhe
0.008 kg
Savupaprikajauhe
0.008 kg
Ras el hanout -mausteseos
0.125 kg
Tomaattisose
0.12 kg
Makeuttamaton sitruunamehu
0.065 kg
Omenaviinietikka
0.075 kg
Rypsiöljy
0.96 kg
Kikherne (säilyke, valutettu)
0.84 kg
Kesäkurpitsakuutio (pakaste)
1.01 kg
Parsakaali (pakaste)
0.7 kg
Paprikasekoitus (pakaste)
0.17 kg
Sipulikuutio (pakaste)
0.195 kg
Lehtikaalisuikale (pakaste)
1.05 kg
Vesi
0.085 kg
Rusina

Valmistusohje

  1. Mittaa GN 1/1 -vuokaan couscous-suurimot, kasvisliemijauhe, kuivamausteet, tomaattipyre, sitruunamehu, omenaviinietikka ja rypsiöljy. Sekoita.
  2. Lado kasvikset ja kikherneet vuokaan maustettujen couscous-suurimoiden päälle.
  3. Lisää lopuksi vesi vuokaan ja kypsennä vuokaa uunissa höyryllä n. 10 minuuttia, kunnes suurimot ovat kypsyneet ja kasvikset pehmenneet. Lisää lopuksi rusinat joukkoon.
VINKKI! Salaatin joukkoon voi lisätä myös esimerkiksi auringonkukansiemeniä.

HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.  
 

Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Kuitua
3.4 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Ilmastokestävä kasvisruokalta