Kirjolohiseljanka
Ainekset
-
6 kgKirjolohikuutioita tai suikaleita, pakaste
-
8 kgVesi
-
7 kgTomaattimehu esim. Marli
-
0.25 kgKalaliemijauhe (36%)
-
0.001 kgLaakerinlehti
-
1.5 kgPorkkanasuikale
-
1 kgSellerisuikale
-
1 kgSipuli, tuore
-
0.5 kgPurjo, pakaste
-
0.05 kgValkosipulimurska, säilyke
-
8 kgKuutioperuna, kypsä 16 mm
-
1.5 kgMaustekurkkukuutio
-
0.004 kgPippurisekoitus, suolaton
-
0.004 kgValkopippurijauhe
-
0.003 kgTimjami
-
0.2 kgTilli, hienonnettu
-
0.05 kgRuokasuola, jodioitu
Valmistusohje
- Varaa tarvittava kalamäärä 1,8 kg / GN 1/2 - 200 mm. Kypsennä erikseen höyrykeitossa 30 minuuttia kansi päällä.
- Mittaa pataan vesi, tomaattimehu, liemijauhe ja laakerinlehdet. Kuumenna.
- Pienennä purjokiekot. Lisää kasvikset ja hauduta n. 10 min.
- Lisää perunakuutiot, hauduta n. 20 min.
- Lisää maustekurkkukuutiot ja mausteet, kuumenna. Lisää keitto kypsien kalojen päälle tarjoiluastioihin (7 kg/GN). Tarkista maku.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
