Kirjolohiseljanka

Sydänmerkki



Ainekset

6 kg
Kirjolohikuutioita tai suikaleita, pakaste
8 kg
Vesi
7 kg
Tomaattimehu esim. Marli
0.25 kg
Kalaliemijauhe (36%)
0.001 kg
Laakerinlehti
1.5 kg
Porkkanasuikale
1 kg
Sellerisuikale
1 kg
Sipuli, tuore
0.5 kg
Purjo, pakaste
0.05 kg
Valkosipulimurska, säilyke
8 kg
Kuutioperuna, kypsä 16 mm
1.5 kg
Maustekurkkukuutio
0.004 kg
Pippurisekoitus, suolaton
0.004 kg
Valkopippurijauhe
0.003 kg
Timjami
0.2 kg
Tilli, hienonnettu
0.05 kg
Ruokasuola, jodioitu

Valmistusohje

  1. Varaa tarvittava kalamäärä 1,8 kg / GN 1/2 - 200 mm. Kypsennä erikseen höyrykeitossa 30 minuuttia kansi päällä.
  2. Mittaa pataan vesi, tomaattimehu, liemijauhe ja laakerinlehdet. Kuumenna.
  3. Pienennä purjokiekot. Lisää kasvikset ja hauduta n. 10 min.
  4. Lisää perunakuutiot, hauduta n. 20 min.
  5. Lisää maustekurkkukuutiot ja mausteet, kuumenna. Lisää keitto kypsien kalojen päälle tarjoiluastioihin (7 kg/GN). Tarkista maku. 

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta