Kermainen Hernis-currykeitto

Ilmastokestävä kasvisruoka



Ainekset

0.088 kg
Hernis safkasuikale
0.038 kg
Rypsiöljy
0.013 kg
Curry-mausteseos
0.008 kg
Kurkuma
0.5 kg
Vesi
1.7 kg
Perunakuutio (pakaste)
1.7 kg
Porkkanakuutio (pakaste)
0.39 kg
Purjosipuliviipale (pakaste)
2 kg
Vesi
0.038 kg
Kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
0.007 kg
Suolaton broilerimauste
0.013 kg
Jodioitu suola
0.025 kg
Valkosipulimurska (säilyke)
0.5 kg
Kaurakerma 15% gluteeniton
0.3 kg
Vihreä papu (pakaste)
0.025 kg
Makeuttamaton sitruunamehu

Valmistusohje

  1. Kuumenna rypsiöljy padassa ja lisää curry ja kurkuma. Lisää safkasuikaleet ja kuullota hetki. Lisää hieman vettä pienissä erissä, kunnes suikaleet ovat turvonneet. Kuumenna ja sekoittele hetki.
  2. Lisää peruna- ja porkkanakuutiot, purjo ja vesi. Mausta valkosipulimurskalla, kasvisliemijauheella, broilerimausteella ja suolalla. Anna kiehua, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
  3. Lisää lopuksi kaurakerma, vihreät pavut ja sitruunamehu.
Vinkki! Voit myös turvottaa Herniksen vedessä (noin 2,5 dl vettä/100g Hernistä) ja lisätä vasta lopuksi keiton joukkoon. Vähennä tuolloin käyttämäsi veden määrä reseptin vesimäärästä.


Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Ilmastokestävä kasvisruokalta