Kauraleipä
Ainekset
-
1.45 kgVesi
-
0.8 kgKaurajauho
-
0.6 kgTäysjyvävehnäjauho
-
0.06 kgRypsiöljy
-
0.15 kgKauralese
-
0.041 kgSiirappi vaalea
-
100 kgTuorehiiva
-
0.015 kgMerisuola
-
0.38 kgKaurahiutale
Valmistusohje
1. Mittaa taikinakulhoon kylmä vesi ja kaikki muu paitsi suola ja pieni määrä kaurahiutaleita.
2. Alusta taikinaa 10 minuuttia pienellä nopeudella.
3. Lisää suola ja vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia nopealla.
4. Muotoile taikinasta esimerkiksi reikäleivän mallisia leipiä tai pieniä sämpylöitä. Ripottele tai suihkuta vettä ja ripottele päälle loput kaurahiutaleista. Paista uunissa 200 asteessa reikäleipiä noin 45 minuuttia, sämpylöitä noin 30 minuuttia.
2. Alusta taikinaa 10 minuuttia pienellä nopeudella.
3. Lisää suola ja vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia nopealla.
4. Muotoile taikinasta esimerkiksi reikäleivän mallisia leipiä tai pieniä sämpylöitä. Ripottele tai suihkuta vettä ja ripottele päälle loput kaurahiutaleista. Paista uunissa 200 asteessa reikäleipiä noin 45 minuuttia, sämpylöitä noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
5.4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Kuitua
7 g
Suolaa
0.4 g