Kasvispapupyörykät
Ainekset
-
0.5 kgPapu ruskea/valkoinen
-
0.4 kgVesi
-
1.2 kgPorkkana, kuorittu
-
0.3 kgSipuli, tuore
-
1 kgVesi
-
0.1 kgPerunahiutale (esim. Mestari 6011)
-
0.3 kgSoijajauho rasvainen
-
0.08 kgMaissitärkkelys
-
0.02 kgPaprikajauhe
-
0.02 kgHerbamare (94%)
-
0.006 kgValkosipuli
-
0.001 kgMustapippurijauhe
-
0.03 kgKasvisfondi (vähäsuolainen)
-
0.04 kgHunaja
Valmistusohje
- Huuhdo kuivatut pavut ja liota kylmässä väljässä vedessä (0,4 l) yön yli.
- Kaada liotusvesi pois ja keitä pavut ohjeen mukaan (käytä ohjeen keitinvettä 3-kertainen määrä eli 60 g vettä / 25 g papuja).
- Hienonna pavut.
- Kypsennä porkkana puolikypsäksi, jauha kutterilla karkeahkoksi.
- Hauduta sipulisilppua pannulla ilman rasvaa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.
- Tee pyöryköitä (50 g) uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista kiertoilmapaistossa 180 c-ast. 15-20 min.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
6.4 g
Suolaa
0.8 g
