Kasvispapupyörykät

Sydänmerkki



Ainekset

0.5 kg
Papu ruskea/valkoinen
0.4 kg
Vesi
1.2 kg
Porkkana, kuorittu
0.3 kg
Sipuli, tuore
1 kg
Vesi
0.1 kg
Perunahiutale (esim. Mestari 6011)
0.3 kg
Soijajauho rasvainen
0.08 kg
Maissitärkkelys
0.02 kg
Paprikajauhe
0.02 kg
Herbamare (94%)
0.006 kg
Valkosipuli
0.001 kg
Mustapippurijauhe
0.03 kg
Kasvisfondi (vähäsuolainen)
0.04 kg
Hunaja

Valmistusohje

  1. Huuhdo kuivatut pavut ja liota kylmässä väljässä vedessä (0,4 l) yön yli. 
  2. Kaada liotusvesi pois ja keitä pavut ohjeen mukaan (käytä ohjeen keitinvettä 3-kertainen määrä eli 60 g vettä / 25 g papuja).
  3. Hienonna pavut.
  4. Kypsennä porkkana puolikypsäksi, jauha kutterilla karkeahkoksi. 
  5. Hauduta sipulisilppua pannulla ilman rasvaa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.
  6. Tee pyöryköitä (50 g) uunipellille leivinpaperin päälle.
  7. Paista kiertoilmapaistossa 180 c-ast. 15-20 min.
Annokseen kuuluu 4 kpl pyöryköitä (kypsänä n. 35 g/kpl). 


Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
6.4 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta