Kaalijauhelihakeitto

Sydänmerkki



Ainekset

2.5 kg
Naudan jauheliha, karkea, kypsä esim. HK
5 kg
Valkokaali/keräkaali
4 kg
Kuutioperuna, kypsä 20 mm
2 kg
Porkkanaviipale
1 kg
Sipuli, tuore
18 kg
Vesi
0.3 kg
Lihaliemijauhe (55%)
0.02 kg
Ruokasuola, jodioitu
0.02 kg
Meirami
0.01 kg
Mustapippurijauhe
0.1 kg
Siirappi
0.1 kg
Persilja, hienonnettu

Valmistusohje

  1. Leikkaa kaali pieneksi. Mittaa vesi pataan ja lisää liemijauhe.
  2. Lisää sipulisilppu ja pilkottu kaali. Keitä/hauduta noin 60 minuuttia (kansi päällä).
  3. Lisää porkkanaviipaleet ja hauduta vielä noin 10-15 min. Lisää kypsät perunakuutiot ja tarkista liemen määrä (keiton kokonaismäärä).
  4. Mausta ja kuumenna hyvin.
Jos teet uunissa (kansi päällä), vähennä vettä 30 g/annos -> 600 g/20 annosta (=haihtumishävikin määrä).


Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
0.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta