Kaalijauhelihakeitto
Ainekset
-
2.5 kgNaudan jauheliha, karkea, kypsä esim. HK
-
5 kgValkokaali/keräkaali
-
4 kgKuutioperuna, kypsä 20 mm
-
2 kgPorkkanaviipale
-
1 kgSipuli, tuore
-
18 kgVesi
-
0.3 kgLihaliemijauhe (55%)
-
0.02 kgRuokasuola, jodioitu
-
0.02 kgMeirami
-
0.01 kgMustapippurijauhe
-
0.1 kgSiirappi
-
0.1 kgPersilja, hienonnettu
Valmistusohje
- Leikkaa kaali pieneksi. Mittaa vesi pataan ja lisää liemijauhe.
- Lisää sipulisilppu ja pilkottu kaali. Keitä/hauduta noin 60 minuuttia (kansi päällä).
- Lisää porkkanaviipaleet ja hauduta vielä noin 10-15 min. Lisää kypsät perunakuutiot ja tarkista liemen määrä (keiton kokonaismäärä).
- Mausta ja kuumenna hyvin.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
0.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Kuitua
2.7 g
Suolaa
0.6 g
