Jauhelihakeitto
Ainekset
-
3 kgJauheliha, nauta, rasvaa 8-10%, paahdettu
-
8 kgKuutioperuna, kypsä 16 mm
-
1 kgSipuli, tuore
-
5 kgKeittojuures (esim. Apetit)
-
0.5 kgPurjo, pakaste
-
20 kgVesi
-
0.003 kgMaustepippuri, kokon.
-
0.3 kgLihaliemijauhe (55%) (esim. Bong)
-
0.03 kgRuokasuola jodioitu
-
0.1 kgPersilja, hienonnettu
Valmistusohje
- Silppua sipuli. Mittaa vesi kattilaan, lisää liemijauhe ja mausteet. Kuumenna.
- Lisää kiehuvaan liemeen keittojuurekset, sipulisilppu ja purjoviipaleet. Keitä hauduttaen n. 15 min.
- Lisää kypsä perunakuutio ja jauheliha, hauduta vielä n. 15 min.
- Tarkista suolan määrä ja lisää valmiiseen keittoon pieneksi hienonnettu persilja.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Suolaa
0.7 g
