Jauhelihakeitto

Sydänmerkki



Ainekset

3 kg
Jauheliha, nauta, rasvaa 8-10%, paahdettu
8 kg
Kuutioperuna, kypsä 16 mm
1 kg
Sipuli, tuore
5 kg
Keittojuures (esim. Apetit)
0.5 kg
Purjo, pakaste
20 kg
Vesi
0.003 kg
Maustepippuri, kokon.
0.3 kg
Lihaliemijauhe (55%) (esim. Bong)
0.03 kg
Ruokasuola jodioitu
0.1 kg
Persilja, hienonnettu

Valmistusohje

  1. Silppua sipuli. Mittaa vesi kattilaan, lisää liemijauhe ja mausteet. Kuumenna.
  2. Lisää kiehuvaan liemeen keittojuurekset, sipulisilppu ja purjoviipaleet. Keitä hauduttaen n. 15 min.
  3. Lisää kypsä perunakuutio ja jauheliha, hauduta vielä n. 15 min.
  4. Tarkista suolan määrä ja lisää valmiiseen keittoon pieneksi hienonnettu persilja. 

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
1.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta