Hernekeitto
Ainekset
-
6 kgHerne, kuivattu
-
30 kgVesi
-
3 kgHernekeittoliha, kypsä, lihaa 95% (esim. HK)
-
0.003 kgMeirami
-
0.4 kgSinappi
-
0.25 kgLihaliemijauhe (55%)
-
0.05 kgRuokasuola, jodioitu
Valmistusohje
- Huuhdo herneet hyvin ja laita likoon kylmään veteen. Anna olla yön yli kylmiössä.
- Laita pataan ja lisää loppu vesi vähitellen. Keitä hauduttaen n. 3 tuntia.
- Lisää vettä haihtuneen tilalle niin, että annoskoko on 3 dl.
- Kuumenna kypsä jauheliha höyrypaistossa 150 C-asteessa 15-20 min.
- Lisää loppuvaiheessa liha ja jatka haudutttamista. Mausta kypsä keitto sinapilla, meiramilla, lihaliemijauheella ja suolalla.
Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Kuitua
3.8 g
Suolaa
0.6 g
