Hernekeitto

Sydänmerkki



Ainekset

6 kg
Herne, kuivattu
30 kg
Vesi
3 kg
Hernekeittoliha, kypsä, lihaa 95% (esim. HK)
0.003 kg
Meirami
0.4 kg
Sinappi
0.25 kg
Lihaliemijauhe (55%)
0.05 kg
Ruokasuola, jodioitu

Valmistusohje

  1. Huuhdo herneet hyvin ja laita likoon kylmään veteen. Anna olla yön yli kylmiössä.
  2. Laita pataan ja lisää loppu vesi vähitellen. Keitä hauduttaen n. 3 tuntia.
  3. Lisää vettä haihtuneen tilalle niin, että annoskoko on 3 dl.
  4. Kuumenna kypsä jauheliha höyrypaistossa 150 C-asteessa 15-20 min.
  5. Lisää loppuvaiheessa liha ja jatka haudutttamista. Mausta kypsä keitto sinapilla, meiramilla, lihaliemijauheella ja suolalla.

Ohje: Liisa Söderlund, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus
 

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
1.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Kuitua
3.8 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Muita reseptejä Sydänmerkkilta