Gruusialainen kaalivuoka
Ainekset
-
2.22 kgKarkea valkokaaliraaste
-
0.265 kgSipulikuutio (pakaste)
-
0.033 kgValkosipulimurska (säilyke)
-
0.089 kgRypsiöljy
-
0.65 kgVesi
-
0.34 kgHärkäpapurouhe (kuiva)
-
0.013 kgKasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
0.002 kgKuivattu timjami
-
0.002 kgKuivattu meirami
-
0.007 kgPaprikajauhe
-
0.22 kgMaustekurkkukuutio
-
0.45 kgKaurakerma 15% gluteeniton
-
0.31 kgTomaattisose
-
0.016 kgJodioitu suola
-
0.002 kgMustpippurirouhe
Valmistusohje
- Kuumenna rypsiöljy padassa ja lisää kaali, sipulikuutiot ja valkosipuli. Sekoittele ja kuullota hetki.
- Lisää vesi ja hauduta n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Huuhtele härkäpapurouhe siivilässä ja lisää pataan. Lisää mukaan loput ainekset ja sekoittele hetki.
- Jaa GN 1/1 -vuokiin niin, että jokaiseen tulee myös hieman nestettä. Paista 160 °C n. 50 – 60 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja härkäpapurouhe on pehmennyt. Tarjoa lisänä kaurafraichea ja keitettyjä perunoita tai ohra-/kaurahelmiä.
Ohje: Ilmastokestävä kasvisruoka
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Kuitua
3.2 g
Suolaa
0.7 g
