Bouillabaisse
Ainekset
-
1.5 kgSipuliviipale
-
1.4 kgPurjosipuliviipale
-
1.2 kgSalaattifenkoliviipale
-
0.25 kgJuurisellerikuutio
-
0.25 kgPalsternakkalohko
-
0.05 kgTimjami tuore
-
0.3 kgRypsiöljy
-
0.5 kgTomaattipyre
-
7 kgvesi
-
0.02 kgLaakerinlehti
-
0.02 kgMaustepippuri
-
0.1 kgKalaliemijauhe vähäsuolainen
-
0.015 kgSahrami
-
0.08 kgMerisuola
-
5 kgPerunalohko
-
2.5 kgSeikuutio
-
1.3 kgsimpukkasäilyke vedessä
-
0.5 kgKatkarapu kuorittu
-
0.4 kgRuohosipuli
Paistamiseen
Liemi
Lisäksi
Koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna iso kippipannu kuumaksi tai käytä isoa paksupohjaista kattilaa. Siirrä kasvikset, timjami ja öljy kattilaan ja paista ruskeiksi. Lisää tomaattipyre ja kuullota sitä hetki kasvisten kanssa.
2. Lisää kasvisten sekaan vesi, kuivamausteet ja perunat, keitä perunat kypsäksi.
3. Lisää sekaan sei ja hauduta muutamia minuutteja.
4. Lisää sekaan simpukanlihat ja katkaravut ja hauduta muutama minuutti.
5. Hienonna ruohosipuli aivan hienoksi ja viimeistele keitto sillä. Tarjoile patongin kera.
2. Lisää kasvisten sekaan vesi, kuivamausteet ja perunat, keitä perunat kypsäksi.
3. Lisää sekaan sei ja hauduta muutamia minuutteja.
4. Lisää sekaan simpukanlihat ja katkaravut ja hauduta muutama minuutti.
5. Hienonna ruohosipuli aivan hienoksi ja viimeistele keitto sillä. Tarjoile patongin kera.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
1.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Kuitua
0.9 g
Suolaa
0.6 g