Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

100 g
voita
1 dl
öljyä
1 dl
vettä
2 dl
tuoretta persilja- ja ruohosipulisilppua
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
490 kcal
Rasvaa
55 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
18.5 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Yrttilevite

Jos haluat vaihtelua leivän päälle, testaa itsetehtyä yrttilevitettä. Kun reseptissä on kolmannes öljyä, vettä ja voita, ei rasvan laatukaan ole hassumpi.

Jos haluat vaihtelua leivän päälle, testaa itsetehtyä yrttilevitettä. Kun reseptissä on kolmannes öljyä, vettä ja voita, ei rasvan laatukaan ole hassumpi.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
100 g
voita
1 dl
öljyä
1 dl
vettä
2 dl
tuoretta persilja- ja ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1.
Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää öljy ja sitten vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta hienonnetuilla yrteillä.
2.
Pidä levitettä jääkaapissa noin 1–2 tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.

Vinkki

  • Yrttien sijaan voit maustaa levitteen murskatulla valkosipulilla,
    sitruunankuorella tai chilillä.
  • Maustetulla öljyllä saat levitteeseen uutta vivahdetta.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
490 kcal
Rasvaa
55 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
18.5 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0.5 g