Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Ainekset

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
lehtisellerin vartta
1 rkl
öljyä
2 purkkia (à 240 g)
voipapuja (säilyke)
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
50 g
lehtikaalia
½
sitruuna
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Voipapukeitto

Kermaisen pehmeät voipavut ovat tämän keiton sydän. Säilykepavuista soppa valmistuu puolessa tunnissa ruokapöytään.

Kermaisen pehmeät voipavut ovat tämän keiton sydän. Säilykepavuista soppa valmistuu puolessa tunnissa ruokapöytään.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
lehtisellerin vartta
1 rkl
öljyä
2 purkkia (à 240 g)
voipapuja (säilyke)
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
50 g
lehtikaalia
½
sitruuna
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Hienonna sipulit ja viipaloi sellerinvarret. Kuulota kasviksia kattilassa.
2.
Lisää kattilaan valutetut voipavut, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia.
3.
Soseuta sauvasekoittimella huolettomasti niin, että kaikki pavut eivät soseudu.
4.
Lisää pilkottu lehtikaali ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Mausta sitruunan mehulla ja mustapippurilla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g

Yhteistyössä