Ainekset
-
1 kgkasviksia (esim. perunaa, porkkanaa, selleriä, lanttua)
-
1 (250 g)purjo
-
1kokonainen valkosipuli
-
2 rklöljyä
-
1 lvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta
-
½sitruunan mehu
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ ruukkutuoretta rakuunaa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat ja juurekset. Halkaise purjo pitkittäissuunnassa ja huuhdo sisältä. Leikkaa purjo noin 5 cm paloiksi. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista terävä pää pois, jotta valkosipulinkynnet paljastuvat. Levitä kasvikset purjoa lukuun ottamatta pellille. Lisää öljy ja sekoita. Paahda kasviksia 225 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää purjot pellille ja sekoita kevyesti. Jatka paahtamista 15 -20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
2. Siirrä kypsät perunat, juurekset ja purjo kattilaan. Halutessasi voit jättää hieman kasvispaloja annosten viimeistelyyn. Plopsauta kattilaan myös valkosipulinkynnet kuoristaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kuumenna kiehuvaksi.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja tarvittaessa hieman vettä, jotta soppa on sopivan paksuista. Kiehauta ja mausta juuressosekeitto sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla rakuunalla.
Vinkki
- Juureksia kannattaa paahtaa kerralla reilu määrä - ne sopivat erinomaisesti salaatin sattumiksi tai kaikenlaisiin lämpimiin ruokiin kasvisannosta lisäämään.
- Kun valitset maidottoman ruokakerman (esim. kaurapohjaisen tuotteen), sopii keitto myös maidotonta ja vegaanista ruokavaliota noudattaville. Jos ruokapöydässä on keliaakikko, huomaathan, että kaikki kaurapohjaiset tuotteet eivät ole sopivia - tuotteen gluteenittomuuden voit varmistaa pakkauksesta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Paahdettu juuressosekeitto
Arkinen soppa muuttuu astetta juhlavammaksi niin maultaan kuin ulkoasultaan, kun paahdat sosekeiton kasvikset. Täyteläinen maku aateloituu, kun maustat juuressosekeiton sitruunalla ja rakuunalla.
Arkinen soppa muuttuu astetta juhlavammaksi niin maultaan kuin ulkoasultaan, kun paahdat sosekeiton kasvikset. Täyteläinen maku aateloituu, kun maustat juuressosekeiton sitruunalla ja rakuunalla.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgkasviksia (esim. perunaa, porkkanaa, selleriä, lanttua)
-
1 (250 g)purjo
-
1kokonainen valkosipuli
-
2 rklöljyä
-
1 lvettä
-
2kasvisliemikuutiota
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta
-
½sitruunan mehu
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ ruukkutuoretta rakuunaa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat ja juurekset. Halkaise purjo pitkittäissuunnassa ja huuhdo sisältä. Leikkaa purjo noin 5 cm paloiksi. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista terävä pää pois, jotta valkosipulinkynnet paljastuvat. Levitä kasvikset purjoa lukuun ottamatta pellille. Lisää öljy ja sekoita. Paahda kasviksia 225 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää purjot pellille ja sekoita kevyesti. Jatka paahtamista 15 -20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
2. Siirrä kypsät perunat, juurekset ja purjo kattilaan. Halutessasi voit jättää hieman kasvispaloja annosten viimeistelyyn. Plopsauta kattilaan myös valkosipulinkynnet kuoristaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kuumenna kiehuvaksi.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja tarvittaessa hieman vettä, jotta soppa on sopivan paksuista. Kiehauta ja mausta juuressosekeitto sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla rakuunalla.
Vinkki
- Juureksia kannattaa paahtaa kerralla reilu määrä - ne sopivat erinomaisesti salaatin sattumiksi tai kaikenlaisiin lämpimiin ruokiin kasvisannosta lisäämään.
- Kun valitset maidottoman ruokakerman (esim. kaurapohjaisen tuotteen), sopii keitto myös maidotonta ja vegaanista ruokavaliota noudattaville. Jos ruokapöydässä on keliaakikko, huomaathan, että kaikki kaurapohjaiset tuotteet eivät ole sopivia - tuotteen gluteenittomuuden voit varmistaa pakkauksesta.
Valmistusohje
1.
Kuori ja paloittele perunat ja juurekset. Halkaise purjo pitkittäissuunnassa ja huuhdo sisältä. Leikkaa purjo noin 5 cm paloiksi. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista terävä pää pois, jotta valkosipulinkynnet paljastuvat. Levitä kasvikset purjoa lukuun ottamatta pellille. Lisää öljy ja sekoita. Paahda kasviksia 225 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää purjot pellille ja sekoita kevyesti. Jatka paahtamista 15 -20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
2.
Siirrä kypsät perunat, juurekset ja purjo kattilaan. Halutessasi voit jättää hieman kasvispaloja annosten viimeistelyyn. Plopsauta kattilaan myös valkosipulinkynnet kuoristaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kuumenna kiehuvaksi.
3.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja tarvittaessa hieman vettä, jotta soppa on sopivan paksuista. Kiehauta ja mausta juuressosekeitto sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla rakuunalla.
Vinkki
- Juureksia kannattaa paahtaa kerralla reilu määrä - ne sopivat erinomaisesti salaatin sattumiksi tai kaikenlaisiin lämpimiin ruokiin kasvisannosta lisäämään.
- Kun valitset maidottoman ruokakerman (esim. kaurapohjaisen tuotteen), sopii keitto myös maidotonta ja vegaanista ruokavaliota noudattaville. Jos ruokapöydässä on keliaakikko, huomaathan, että kaikki kaurapohjaiset tuotteet eivät ole sopivia - tuotteen gluteenittomuuden voit varmistaa pakkauksesta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g