Ainekset
-
1 tlk (n.170 g)valkoisia papuja tai papusekoitusta
-
1 rklöljyä
-
½ tloreganoa tai Välimeren yrttisekoitusta
-
200 gerilaisia lehtisalaatteja
-
200 gtomaatteja
-
200 gverkko- tai vesimelonia
-
½sipuli
-
100 ggrillattua paprikaa (säilyke)
-
8 - 12kalamataoliivia
-
4 rklpinjansiemeniä
- Kastike
-
2 rklöljyä
-
½ rklbalsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Valuta pavut ja mausta oliiviöljyllä sekä oreganolla, valuta myös paprikat.
2. Huuhtele ja valuuta salaatti, kuori ja viipaloi sipuli, pilko tomaatit ja meloni.
3. Paahda kevyesti pinjansiemenet kuivalla pannulla, kokoa salaatit vatiin tai lautasille, koristele pinjansiemenillä ja valuta päälle öljyä ja viinietikkaa.
Vinkki
- Jos haluat varmistaa reseptin soveltuvuuden vegaaneille, tarkista balsamiviinietikka. Perinteisin menetelmin valmistettu versio on lähes aina vegaaninen.
- Muut herkulliset salaattireseptit löydät täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Välimeren papusalaatti
Ruokaisat pavut pitävät hyvin nälkää – siksi tämä on erinomainen eväs lounaaksi tai retkelle.
Ruokaisat pavut pitävät hyvin nälkää – siksi tämä on erinomainen eväs lounaaksi tai retkelle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 tlk (n.170 g)valkoisia papuja tai papusekoitusta
-
1 rklöljyä
-
½ tloreganoa tai Välimeren yrttisekoitusta
-
200 gerilaisia lehtisalaatteja
-
200 gtomaatteja
-
200 gverkko- tai vesimelonia
-
½sipuli
-
100 ggrillattua paprikaa (säilyke)
-
8 - 12kalamataoliivia
-
4 rklpinjansiemeniä
- Kastike
-
2 rklöljyä
-
½ rklbalsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Valuta pavut ja mausta oliiviöljyllä sekä oreganolla, valuta myös paprikat.
2. Huuhtele ja valuuta salaatti, kuori ja viipaloi sipuli, pilko tomaatit ja meloni.
3. Paahda kevyesti pinjansiemenet kuivalla pannulla, kokoa salaatit vatiin tai lautasille, koristele pinjansiemenillä ja valuta päälle öljyä ja viinietikkaa.
Vinkki
- Jos haluat varmistaa reseptin soveltuvuuden vegaaneille, tarkista balsamiviinietikka. Perinteisin menetelmin valmistettu versio on lähes aina vegaaninen.
- Muut herkulliset salaattireseptit löydät täältä.
Valmistusohje
1.
Valuta pavut ja mausta oliiviöljyllä sekä oreganolla, valuta myös paprikat.
2.
Huuhtele ja valuuta salaatti, kuori ja viipaloi sipuli, pilko tomaatit ja meloni.
3.
Paahda kevyesti pinjansiemenet kuivalla pannulla, kokoa salaatit vatiin tai lautasille, koristele pinjansiemenillä ja valuta päälle öljyä ja viinietikkaa.
Vinkki
- Jos haluat varmistaa reseptin soveltuvuuden vegaaneille, tarkista balsamiviinietikka. Perinteisin menetelmin valmistettu versio on lähes aina vegaaninen.
- Muut herkulliset salaattireseptit löydät täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g