Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

2 (800 g)
lehtiselleriä
400 g
jauhelihaa, esim. broileri
2 rkl
korppujauhoja
10 lehteä
tuoretta salviaa
2 rkl
worcester-kastiketta
2 tl
(savu)paprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
Kastike
2 tlk
kirsikkatomaatteja (säilyke)
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
puuvillanarua tai keittiölankaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
44 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton

Täytetty lehtiselleri

Täytetyt lehtisellerit vaativat hieman aikaa uunissa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Lehtiselleri pehmenee suussa sulavaksi ja lempeä maku käännyttää jopa pahimmat sellerikriittiset ruokailijat.

Täytetyt lehtisellerit vaativat hieman aikaa uunissa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Lehtiselleri pehmenee suussa sulavaksi ja lempeä maku käännyttää jopa pahimmat sellerikriittiset ruokailijat.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 (800 g)
lehtiselleriä
400 g
jauhelihaa, esim. broileri
2 rkl
korppujauhoja
10 lehteä
tuoretta salviaa
2 rkl
worcester-kastiketta
2 tl
(savu)paprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
Kastike
2 tlk
kirsikkatomaatteja (säilyke)
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
puuvillanarua tai keittiölankaa

Valmistusohje

1.
Nypi lehtiselleristä hyväkuntoiset lehdet, mikäli niitä on. Sekoita jauhelihan joukkoon korppujauho. Suikaloi salvianlehdet ja mahdolliset sellerinlehdet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2.
Täytä sellerit painamalla puolet jauhelihasta sellerin täytteeksi, varsien väleihin ja pinnalle. Täytä toinen selleri samoin.
3.
Sido sellerit keittiönarulla, esimerkiksi valkoisella puuvillalangalla. Laita toinen sidos sellerin latvaosaan ja toinen puoleen väliin. Nosta sellerit uunivuokaan ja peitä esimerkiksi foliolla tai kannella. Kypsennä 175 asteessa 45 minuuttia.
4.
Kumoa kirsikkatomaatit liemineen kulhoon ja lisää mausteet. Kaada tomaatit uunivuokaan ja jatka paistamista ilman kantta 45 – 60 minuuttia, kunnes sellerit ovat pehmenneet.
5.
Anna jäähtyä hetki ja leikkaa selleri pituussuunnassa puoliksi. Tarjoa täytetyt lehtisellerit tomaattikastikkeen kanssa.

Vinkki

Tuoreen salvian sijaan voit käyttää ½ - 1 tl kuivattua

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
44 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g

Yhteistyössä